El grafiter Tvboy ha plasmat Turandot (obra de Giacomo Puccini) i Carmen (obra de Georges Bizet), dos personatges clau de l’òpera, fent-se un petó. L’obra gràfica es pot veure a la Sala dels Miralls del Gran Teatre del Liceu. És la imatge de la campanya Liceu Under 35 per atraure públic jove. La primera funció de Turandot, el 5 d’octubre, s’adreça exclusivament a espectadors de menys de 35 anys i a un preu únic de 15 euros l’entrada, molt per sota dels preus habituals.

L’obra és fruit d’una col·laboració entre l’artista italià resident a Barcelona i el Gran Teatre del Liceu, que aquest mes d’octubre celebra els 20 anys de la reobertura després de l’incendi.

Crítica a través de petons

Les obres de Tvboy són conegudes per ser crítiques amb l’actualitat. Una de les darreres imatges que han aparegut al carrer feia referència a la lluita contra el canvi climàtic amb un mural de l’adolescent activista Greta Thunberg al costat del president dels Estats Units, Donald Trump. I davant del suport de l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, a la investidura d’Ada Colau, Tvboy va convertir l’alcaldessa en Madame Colau.

Però si el creador de pop urbà és conegut per alguna cosa és sobretot pels petons. Així, les parets de Barcelona han vist l’amor entre Puigdemont i Rajoy, entre els candidats a les eleccions catalanes del 21 de desembre del 2017. A banda de la política, la rivalitat esportiva és un altre dels temes habituals de l’artista. Com el petó amb què va plasmar Leo Messi i Cristiano Ronaldo abans d’un clàssic o bé el petó entre els entrenadors Josep Guardiola i José Mourinho.