El Gran Teatre del Liceu ha començat els tràmits administratius per restaurar les dues façanes, tant la principal com la del carrer de Sant Pau, després que al 2016 es va descartar la proposta de Frederic Amat que preveia col·locar-hi anelles vermelles. L’edifici, que data de 1847, es va sotmetre a una reforma de la façana el 1874. Actualment presenta algunes esquerdes. Per evitar despreniments, hi ha malles de contenció al voltant dels balcons. Una altra recobreix el rellotge que llueix a la part alta i que té un tensor per evitar que cedeixi.

Nova il·luminació del Liceu

En el projecte de remodelació, es pretén que la il·luminació exterior del teatre guanyi protagonisme, sobretot a la façana de la Rambla. Els punts de llums, fins ara manuals, seran automatitzats i s’evitarà el consum excessiu d’energia. També es preveu que la llum sigui tènue i eviti ser massa cridanera, anant de baix a dalt, per no provocar contaminació lumínica.

Els vitralls wagnerians quedaran al descobert

Una de les particularitats que té l’edifici són quatre vitralls wagnerians que daten de 1905, de l’artista Oleguer Junyent, que hi ha a la façana del carrer de Sant Pau. Des de l’exterior, no es poden veure perquè estan coberts per uns finestrals de fusta i únicament es poden observar des de l’interior del vestíbul del Cercle del Liceu. Amb la intervenció, quedaran visibles perquè tots els vianants que passegin pel carrer de Sant Pau puguin gaudir-los.

vitralls wagnerians Liceu

El Consorci del Gran Teatre del Liceu ha publicat la licitació del projecte executiu i les empreses tenen temps fins al proper 12 de desembre per presentar les seves propostes subjectes a les línies marcades pel teatreCaldrà esperar, doncs, per conèixer qui executarà les obres i quan podrien iniciar-se els treballs.

Ja es va presentar una proposta de reforma el 2016

El Gran Teatre del Liceu ja tenia prevista una rehabilitació de la façana molt més arriscada que la proposta actual. Era el projecte de l’artista Frederic Amat que volia guarnir-la amb 170 anells caragolats de vermell d’una mica més d’un metre de diàmetre. L’artista volia aconseguir més presència a l’exterior de l’equipament. La proposta va generar molta controvèrsia perquè no agradava i, fins i tot, es va engegar una campanya a Internet per rebutja-la. L’Ajuntament va demanar al Liceu que retirés la proposta i finalment la petició es va fer realitat.