L’estrena mundial d’‘Homenaje a Martha Graham’ inaugura la temporada Sampler Sèries de L’Auditori. La coreògrafa i exballarina Virginie Mécène n’ha dissenyat la coreografia i Ramon Humet, compositor convidat de la temporada 2019-20 de L’Auditori, ha estat l’encarregat de posar-hi la música.

‘Homenaje a Martha Graham’ és una coproducció de L’Auditori i el Centro Nacional de Difusión Musical i és l’engranatge perfecte de música, cant, dansa i poesia. La ballarina principal de la Martha Graham Dance, PeiJu Chien-Pott, omple l’escenari amb el seu moviment, que va acompanyat de la partitura: la soprano Sarah Maria Sun, el pianista Alberto Rosado, el mestre del shakuhachi Kakizakai Kaoru i el quartet Neopercusión. La música d”Homenaje a Martha Graham’ desplega dues vessants diferents. Una amb veu i piano sobre uns poemes de Mario Lucarda i una altra de purament instrumental.

La coreògrafa Virginie Mécène assegura que quan van iniciar el projecte no sabien del cert com era l’espectacle original de Martha Graham, “vaig haver de crear el solo amb les meves pròpies idees. Començant des del moviment de la pelvis i estendre aquesta idea, per tant, no puc dir que la coreografia sigui de la Marta Graham” comenta. Assegura que l’espectacle és una aproximació de la seva manera particular d’entendre la dansa.

L’espectacle també inclou elements audiovisuals que reprodueixen els moviments de ballarina. D’aquesta manera, el públic no se’n perd cap detall.

El llegat de Martha Graham

La ballarina estatunidenca Martha Graham va revolucionar la dansa del segle XIX. Va ser una de les pioneres de la dansa contemporània a incorporar nous moviments marcats per contraccions pèlviques que trencaven amb la rigidesa del ballet clàssic. Al llarg d’una carrera de més de 60 anys, Graham va crear 181 coreografies.

Sampler Sèries, un espai per a músiques de nova creació

Sampler Sèries recull l’aposta de L’Auditori per a la nova creació sonora a través d’un recorregut amb espectacles produïts en l’actualitat que incorporen elements de recerca i desenvolupament en l’àmbit de la música. L’Auditori ha impulsat l’estrena de 160 obres a les sis temporades programades de Sampler Sèries, amb 60 estrenes mundials, 100 estrenes nacionals i 28 obres encàrrec.