balls de saló

La sala La Paloma ha anunciat que tornaran els balls de saló amb orquestra en directe cada diumenge a partir del 2 de juliol, tal com ho havia fet habitualment. L’anunci arriba en un moment en què la mítica sala de ball —situada al carrer del Tigre— obre portes per celebrar festes i esdeveniments, després de 16 anys tancada. Les sessions es faran cada diumenge des de les 18 fins a les 22 h i les entrades ja s’han posat a la venda.

Recuperació de la sessió més emblemàtica

Incorporar la sessió de ball dels diumenges és, segons la sala, “recuperar una de les sessions més emblemàtiques que van fer que durant dècades els ballarins s’agrupessin setmanalment al local i convertissin La Paloma en el temple del ball barceloní”.

La banda Los Tigres del Raval, integrada per vuit músics formats a l’ESMUC i al Taller de Músics, serà qui s’encarregarà de la música interpretant temes d’època. La proposta musical recorrerà un conglomerat d’estils i gèneres, des del jazz americà, fins al mambo, el bolero, el txa-txa-txa, la salsa i la timba, entre altres.

“La Paloma és símbol del ball a Barcelona. Ens omple de joia reviure la passió pel ball que sempre ha caracteritzat la sala i fer-ho amb música en viu i amb músics i cantants amb molt talent”, explica Mercè March, propietària de La Paloma.

La primera sessió comptarà amb la presència dels “palomeros”, que és com s’anomenen als assidus de la sala des de fa dècades, entre ells, la centenària Pepita Bernat, a qui es dedicarà un ball d’homenatge.