Premis Alícia 2023

(ACN) Redacció) L’Acadèmia Catalana de la Música ha premiat aquest dimecres la pianista Clara Peya, el Cor de Cambra del Palau de la Música, Rosalía, el Quartet Brossa, Mondo Sonoro i Alba Careta amb els Premis Alícia 2023.

Coincidint amb el Dia de la Música, l’acadèmia ha celebrat una gala a L’Auditori en què el cantautor Joan Manuel Serrat ha recollit el Premi Alícia a la Trajectòria per la seva llarga i destacada etapa artística. Peya ha estat distingida amb el premi al directe; el Cor de Cambra del Palau, a la interpretació, i Rosalía, amb el premi a la internacionalització. Entre els guardonats del 2023 també hi ha hagut la Barcelona Art Orchestra, Juan de la Rubia, Marco Mezquida i Alba G. Corral, el Taller de Músics i l’Escola Folk dels Pirineus.

Clara Peya ha rebut el Premi Alícia 2023 al directe, que reconeix una creació o una experiència de directe, per la gira Perifèria. El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ha rebut el guardó a la Interpretació per ‘El cançoner popular contemporani’, s’ha reconegut l’expressivitat, l’emoció o l’excel·lència d’un o una intèrpret, d’una interpretació o creació musical individual o col·lectiva.

Alba Careta, premi al Talent Emergent

A banda del premi a Rosalía —que ha delegat la recollida del reconeixement per estar de gira a Itàlia— el Premi Alícia 2023 a la producció discogràfica ha estat per ‘Les transformacions’, de Quartet Brossa. La revista ‘Mondo Sonoro‘ s’ha emportat el Premi Alícia 2023 al periodisme musical, mentre que la trompetista i cantant de jazz Alba Careta ha estat reconeguda per ser una “revelació” amb el Premi Alícia 2023 al talent emergent.

El Premi Alícia 2023 a l’autoria se l’han emportat Lluís Vidal, Néstor Giménez, Lluc Casares i Joan Vidal de la Barcelona Art Orchestra pel disc ‘Ragtime stories’ i la ‘Bach & Forward’, de Juan de la Rubia, Marco Mezquida i Alba G. Corral han rebut el Premi Alícia 2023 a la interdisciplina.

Altres guardons entregats durant la gala han estat el premi al Projecte Educatiu que se l’ha emportat l’Escola Folk dels Pirineus o el Premi Alícia 2023 al Projecte Social que ha recaigut en el Taller obert del Taller de Músics.