L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, sota les ordres del mestre Ludovic Morlot, el seu director titular, ha interpretat un repertori popular i festiu format per mitja dotzena de temes en un concert que s’ha fet a platja del Bogatell, amb motiu de la Clàssica a la platja 2023. Segons l’ajuntament, 20.000 persones han seguit el recital des de la platja. Un concert que es pot recuperar aquí mateix.

Les peces musicals que s’han escoltat

El programa ha inclòs diverses de ‘Les danses eslaves’, d‘Antonín Dvorák; “La meva pàtria” núm. 2 ‘El Moldava’, de Bedrich Smetana; ‘Caprici espanyol’, de Rimskij-Korsakov, i “L’Arlésienne” suite núm. 2 ‘Farandole’, de Georges Bizet.

L’obra ‘Empúries (Invocació a l’Empordà)’, sardana lliure per a orquestra del compositor català Eduard Toldrà ha com,pletat un programa amb grans noms internacionals. 

Els concerts de Clàssica a la platja s’han en un escenari de 20 metres d’amplada i 16 de profunditat. Hi ha hagut 73 músics de l’Orquestra Simfònica del Liceu i 80 al concert de l’OBC.

Els concerts es realitzen en el marc de Barcelona Obertura, una iniciativa fruit de la unió de les tres cases de música clàssica més importants de la ciutat, el Gran Teatre del Liceu, L’Auditori i el Palau de la Música Catalana, amb l’objectiu de promoure Barcelona a través de la música clàssica i fer-la arribar a tothom.