Gifs dona

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. La jornada pot servir per reivindicar drets, però clarament no n’hi ha prou, perquè l’any té 365 dies. I per això hem preparat un recull de GIF feministes que et poden servir per respondre alguns comentaris o fer una mica de docència aquest 8-M 2024.

Feminisme

Per estalviar-te feina, copiem la definició que proposa el diccionari de l’IEC: “Moviment social que denuncia la submissió tradicional de les dones als homes i promou l’equiparació de drets entre els dos gèneres”.

1. 

La primera proposta és un gif animat amb el lema “enough”. Sempre va bé per denunciar pràctiques sexistes.


2. 

 

Naomi Parker va inspirar l’icònic cartell de “We can do it”. Et proposem un gif amb la versió moderna. Sempre la pots emular amb les teves amigues.

feminisme

“Mansplaining”

Ah, el “mansplaining”… No hi ha res millor que escoltar un home intentant explicar-nos alguna cosa que ja sabem. Què podem fer davant d’una situació així? Ens ho prenem amb humor i et proposem alguns gif animats.

3. 

La reacció “trekkie” post-“mansplaining” sempre és una bona opció. Les dues cares ho diuen tot, no trobeu?

4. 

L’alternativa és la cara de: “Què m’estàs intentant dir?”. Entre pànic i sorpresa segons el nivell de l’explicació masculina condescendent.

5. 

La cita que comença a naufragar després d’hores de “mansplaining”. Ell creu que t’està meravellant mentre tu vas desapareixent darrere la carta del restaurant. Si el gif animat continués, es podria veure el fantàstic truc de màgia que consisteix a col·locar la carta sobre la taula mentre tu has escapat del restaurant.

Patriarcat

Tornem a la definició de l’IEC per si algú encara en té dubtes: “Forma d’organització social que dona la màxima autoritat social i política al pare“.

6. 

Us sembla bona idea començar a posar fi al patriarcat? Tant de bo fos tan fàcil com en aquest gif animat!

7. 

I aquí teniu la millor definició de patriarcat: és primitiu!

 

“Manterrupting”

Una dona exposa les seves idees i, de sobte, una veu d’home talla el discurs d’una manera abrupta. Podria semblar una anècdota, però això és un “manterrupting” de llibre.

8. 

Hillary Clinton ho diu tot sense dir res. Santa paciència!

9. 

Quan el “manterrupting” et fa respirar fondo, comptar fins a 10 i descartar tots els insults que et passen pel cap.

“Manspreading”

Un home separant les cames com si fos gairebé contorsionista per ocupar tot l’espai possible al seu voltant i provocant que hagis de fer malabarismes dignes del Circ du Soleil per evitar el contacte i aconseguir el mínim confort que et queda.

10. 

Obre el mòbil i posa aquest gif en bucle. Potser si mira més enllà de les seves cames, captarà la indirecta

11. 

Contraataca. Si les subtileses no funcionen, un bon atac sempre és la millor defensa

“Bropropiating”

Farta que a la feina algun home s’apropiï del teu treball o les teves idees? Ja ets una més de les afectades pel “bropropiating”! Ho denunciem amb un parell de gif animats reacció “trekkie” , però en trobaríem centenars.

12. 

L’empremta de les dones a la història sempre ha quedat “tapada” per la societat patriarcal. Aquest gif brillant ho denuncia de forma molt conceptual.

13. 

Malgrat les barreres, milers de dones han aconseguit passar a la història. En l’àmbit de la ciència en trobem molts casos, com el de Matilda Moldenhauer Brooks. Et regalem el seu gif.

Feminazi

Aquest terme, popularitzat pel periodista Rush Limbaugh posa en relleu que encara queda molta feina a fer.

14. 

Per contrarestar-lo, hem descobert un gif que converteix “feminazi” en “femibonic” en qüestió de segons

Què vols saber de la vaga del 8-M i les mobilitzacions feministes?