Un grup de treballadors sanitaris de l'Hospital del Mar conversen al passeig marítim durant la fase 0 de la desescalada del confinament pel coronavirus
Foto: Xavi Calvo

El Sindicat d’Infermeria SATSE denuncia que les administracions no han activat els protocols necessaris per donar resposta a l’atenció psicològica dels professionals sanitaris. A més, assenyala que el col·lectiu “fa més de nou mesos que lluita contra la pandèmia” derivada del coronavirus.

En un comunicat, també destaca que tots els professionals sanitaris pateixen “una gran càrrega d’estrès, ansietat, impotència i un greu desgast emocional”, la qual cosa es tradueix en “depressió o atacs de pànic”, entre d’altres. El mes d’octubre, l’entitat ja va denunciar les condicions laborals dels infermers del torn de nit als hospitals.

El 15 % del personal ha necessitat ajuda psicològica

Un estudi del mes de juny elaborat per SATSE assenyala que un 15 % dels infermers “havien necessitat ajuda psicològica per la sobrecàrrega i la tensió laboral excessives”. Afegeixen que el col·lectiu havia estat en contacte permanent “amb el dolor, el sofriment i la mort”.

Les conclusions de l’informe també remarquen que el personal sanitari ha viscut “diversos trastorns” a causa de la primera onada de la pandèmia. Aquest fet, diuen, s’anirà agreujant amb el pas del temps i, per això, reclamen “programes i gabinets d’atenció psicològica en totes les províncies”.