Un pregó especial a porta tancada ha donat el tret de sortida de les Festes de Gràcia 2020. Els veïns de Gràcia ultimen els preparatius per unes festes completament anòmales: els guarniments seran més rudimentaris que mai i no hi haurà festa al carrer.

De fet, els preparatius estan limitats a un màxim de 10 persones per carrer. “És molt diferent respecte d’altres anys”, assegura la Bettina Schaefer, que cada any s’ocupa del guarnit dels carrers. Altres, com el Sergi Edo, responsable del carrer de Joan Blanques, creu que “no s’hauria de fer res” i que “hauria valgut més la pena que ens quedéssim tots a casa”.

Les reunions hauran de ser a casa aquest any, ja que no estaran permeses les taules al carrer per menjar ni per beure. De fet, tampoc no hi haurà el tradicional concurs de carrers i places, de manera que els guarniments seran simbòlics i molt més senzills que els dels altres anys. La decoració es limitarà a elements amb productes reciclats penjant de les façanes del veïnat.

Els organitzadors no han necessitat més d’un dia o dos d’antelació per tenir-ho tot a punt i tots els carrers es podran visitar de forma virtual a través d’una aplicació mòbil de la festa major, que seguirà recorreguts de 360 graus.