El cicle Estiu al Palau ha rebut el Quartet Gerhard, formació de corda elogiada a tota Europa que va obtenir un dels seus primers èxits, precisament, al Palau de la Música. Judit Bardolet, Lluís Castán (violins), Miquel Jordà (viola) i Jesús Miralles (violoncel) han estat 10 anys vivint lluny de Catalunya, set dels quals a Berlín.

«Ja teníem pensat tornar, però la crisi sanitària ho ha accelerat tot», explica Judit Bartolet. Miquel Jordà afegeix que «al nord d’Europa es viu diferent… al final hi ha coses que trobes a faltar». Tot i així, el quartet admet que projectar-se internacionalment des de la ciutat alemanya ha estat positiu. «Per als músics, allà tot és més fàcil, hi ha més ajudes que aquí, això és innegable».

Vindicant Robert Gerhard

El quartet manlleva el seu nom al compositor català Robert Gerhard, l’obra del qual sempre ha estat un dels seus interessos. Al Palau han interpretat, precisament, el ‘Quartet de corda número 2’ de Gerhard, traspassat fa 50 anys, el gener de 1970. Després han seguit amb el ‘Quartet número 15‘ de Schubert.

La crisi sanitària no els ha afectat especialment. «No ens han cancel·lat cap concert, per bé que alguns s’han posposat». Una de les properes cites és la Schubertíada de Vilabertran, on ja han actuat anteriorment. Com en els altres concerts del cicle Estiu al Palau, el públic ha accedit a la sala amb mascareta i després de passar per un control de temperatura. L’aforament estava reduït a menys d’un terç de la capacitat del recinte.