Últim gir de guió a la Festa Major de Gràcia quan falta una setmana per al tret de sortida. En les últimes setmanes s’han fet diverses modificacions per adaptar la festa a la situació del coronavirus. L’última, aquest mateix divendres. Finalment, serà una festa totalment virtual. No hi haurà actes oberts a la ciutadania a la via pública i s’oferirà tot el contingut en format digital. Només hi haurà decoració simbòlica als carrers.

Tant el districte de Gràcia com la Fundació Festa Major de Gràcia han decidit que, davant la situació actual de la pandèmia, cal minimitzar el risc. Ara bé, l’esperit es mantindrà. “No hem d’anar a Gràcia perquè no hi trobarem la Festa Major, però sí que la podrem seguir a través d’internet”, ha explicat Eloi Badia, regidor del barri de Gràcia.

La programació d’activitats es mantindrà amb actes institucionals, actuacions musicals i espectacles. Ara bé, l’escenari serà virtual. Es podran seguir a través del canal oficial de Youtube de la Fundació Festa Major de Gràcia (Youtube@FestaMajordeGracia).

Els decorats simbòlics es mantenen

No hi haurà concurs de guarnits, només es decoraran simbòlicament alguns carrers. No hi haurà ni portalades ni elements a terra. Per tant, l’engalanat es limitarà a elements alçats.”Per nosaltres és molt important fer aquest guarniment simbòlic, és el tret distintiu de la Festa Major, no és un element purament estètic”, comenta Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. Es convida, però, la ciutadania a fer la visita pels carrers a través de l’app FM Gràcia 360. En aquesta aplicació, a partir del dia 17, estarà operativa una ruta per tots ells.

Es mantindrà, això sí, el Concurs de Balcons i Portalades que també es podrà seguir virtualment.