Qualsevol altre mes d’agost estaríem a set dies d’una de les festes majors més esperades de l’estiu: la de Gràcia. Aquest any, però, la crisi sanitària ha obligat a fer-ne una edició virtual, sense concurs de guarniments ni activitats als carrers. Alguns veïns, que no volen renunciar a la tradició, treballen aquests dies en els decorats simbòlics que lluiran sostres i balcons.

El Sebastian és el patró del carrer del Perill, aquesta tarda treia l’escala que els permetrà començar a col·locar els elements en altura, els únics que podran fer. Faran un decorat “reciclat” amb elements que integraven les temàtiques dels cinc anys de vida de la comissió. Avui només han respost a la crida dues persones. “Ja hauriem d’haver posat les bastides i hi hauria d’haver molta més gent ajudant”, comenta. Creuen, però, que a mesura que avancin els dies, els veïns s’engrescaran i els donaran un cop de mà.

Uns metres més enllà, al carrer Lluís Vives, tampoc hi ha moltes més mans. Ells han decidit seguir amb la seva idea inicial, en una versió més senzilla: el centenari del naixement de Gianni Rodari. Durant aquests mesos, però, han tingut diversos contratemps, un d’ells la pèrdua d’un membre destacat de la comissió. “Era una persona molt estimada dins del grup”, diu la Lina López, matrona de la comissió. Tot i això, manté que “la festa no pot morir”.

carrer Llibertat decorats Gràcia

No hi haurà concurs de guarniments, però al carrer de la Llibertat no respiren ni un segon. Hi ha unes 12 persones, però expliquen que altres anys eren més d’una vuitantena. De fet, només fa tres setmanes que han decidit que el tema de la decoració serà un mercat.

Visita virtual

Aquest any, per evitar aglomeracions, el resultat de tot aquest treball estarà disponible en una aplicació mòbil: Gràcia 360. A partir del dia 17 d’agost, tres dies després del tret de sortida de la festa major, podrem fer una ruta virtual pels 17 carrers que enguany han volgut mantenir la tradició.