L’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) destinarà 350.000 € a finançar obres de 34 compositors musicals, en el marc del projecte Barcelona creació sonora. La iniciativa, finançada amb fons extraordinaris covid-19, preveu que les peces s’estrenin a L’Auditori, el Liceu i el Palau de la Música fins al 2023. L’objectiu és promoure la creació musical emergent en camps tan diversos com l’òpera de petit format, la música coral, la música de cambra, la cançó, la cobla i grans partitures simfòniques.

Descarrega’t l’aplicació de betevé

Entre els noms escollits hi ha joves emergents, com Raquel García-Tomás, guardonada amb el Premi Nacional de Música del 2020 en la modalitat de composició, o Octavi Rumbau, guanyador del XXXVIII Premi Reina Sofia de Composició Musical. Però també hi ha músics de trajectòria sòlida i consolidada, com Antoni Ros-Marbà, a qui s’ha encarregat una obra per a la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, o la cantautora Judit Neddermann, que escriurà una obra per a conjunt de cambra instrumental i veu.

La selecció dels noms l’ha duta a terme una comissió conjunta formada per membres de L’Auditori, del Gran Teatre del Liceu i del Palau de la Música Catalana. Un dels criteris era que els compositors seleccionats tinguessin una certa vinculació amb la ciutat de Barcelona. Tan sols nou dels 34 artistes escollits són dones perquè “hi ha una certa limitació encara de compositores“, segons Robert Brufau, director general de L’Auditori de Barcelona.