Cartell festa major gràcia 2021

Engega la maquinària d’una de les festes majors més populars de la ciutat, la de Gràcia, prevista entre el 15 i el 21 d’agost. Ho ha fet amb la presentació del cartell de l’edició d’enguany, resultat d’un concurs que arriba ja a l’edició número 28. El guanyador ha estat el dissenyador Xavier Malet, molt lligat al barri i a la festa, amb una proposta de collage ben acolorit que recull els diferents elements de la festa major i de la cultura popular de Gràcia.

En un acte davant de la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia s’ha destacat la il·lusió per recuperar la festa tal com es coneix. “És cert que ve una quarta onada però hem de ser optimistes, estem més preparats. Comença el compte enrere i comencem a ser especialistes en estius complicats. Ens tocarà ajudar-vos a fer-ho fàcil”, ha afirmat el regidor de Gràcia, Eloi Badia.

72 candidatures

La imatge de la festa major d’aquest any s’ha triat d’entre 72 obres presentades. En una primera fase el jurat va escollir-ne 15, i finalment s’han decidit el podi d’honor i la proposta guanyadora. El jurat ha estat format per un representant dels cicles formatius de disseny CIC Elisava, per una representant del departament de màrqueting i comunicació de San Miguel i per una representant de la comissió de festes del carrer de Jesús.

Il·lusió per recuperar les festes

La presentació del cartell suposa un primer acte abans no comenci la festa major, a mitjans d’agost. Aquestes festes majors històriques l’any passat es van mantenir però al mínim. Tot i la il·lusió dels graciencs, el mes de juliol van haver d’anul·lar el concurs de carrers guarnits. Els actes també es van limitar en nombre i en aforament, i fins i tot es va optar per retransmetre’ls per internet, de manera que les escenes poc tenien a veure amb les típiques imatges de carrers de Gràcia plens a vessar.

Les entitats i el veïnat esperen enterrar aquesta edició peculiar per recuperar l’ambient i l’alegria habituals. “Afrontarem millor la pandèmia amb festa major que sense festa major”, ha afirmat el regidor Badia.