Les tradicionals aglomeracions d’edicions anteriors no s’han produït en el primer dia de les Festes de Gràcia d’enguany. L’endemà del pregó, els pocs carrers guarnits tenien poca afluència de públic i la majoria de vianants eren els veïns. Marcades per la situació sanitària, el format digital de les festes i les crides dels organitzadors perquè no hi vagi gent de fora han contribuït a un inici de festes amb un ambient tranquil. També ha tingut el seu efecte que no s’hagi fet el tradicional concurs de guarniments. Únicament s’han engalanat 17 carrers de forma simbòlica sense decoració a la via pública. Amb vigilants que controlen els accessos, l’aforament en aquests carrers s’ha limitat a través de les indicacions realitzades pel Procicat.

Els primers actes de la Festa Major s’han retransmès virtualment des del canal oficial de YouTube perquè tothom pugui gaudir-los sense necessitat de sortir de casa. A primera hora s’han fet les matines, així com un concert infantil i la missa de Festa Major.

A la tarda està programat un espectacle de dansa i un col·loqui sobre la festa i a la nit es faran els primers concerts. En l’aplicació de mòbil de la Festa: Gràcia 360, es pot consultar tota la programació, així com fer el recorregut dels carrers guarnits d’edicions passades.

Homenatge emotiu a Verdi del Mig

Aquest primer dia de les festes també hi ha hagut moments per recordar a persones que han mort durant els mesos de pandèmia. En el carrer de Verdi del Mig, la comissió ha organitzat un petit acte per homenatjar Joan Ribera i Roser Fàbregas, víctimes del coronavirus, així com dos altres membres que també han traspassat, Pere Figuerola i Roser Muntané.

Amb l’ària ‘Nessun dorma’, de Puccini, de fons i sota un sostre guarnit amb motius musicals, una trentena de persones s’han aplegat a peu de carrer per recordar els veïns. Enmig d’aplaudiments, la comissió ha donat rams de flors als familiars i ha fet esclatar una traca de petards.