Les escoles de música que no estan autoritzades pel Departament d’Educació s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume per demanar tornar a les classes presencials, mantenint les precaucions i les mesures de prevenció vigents. Aquests centres se senten discriminats i no entenen la diferenciació que se’ls ha fet respecte a les escoles autoritzades, tant municipals com privades.

Afirmen ser també escoles segures

Al manifest defensen que el fet que de no ser escoles autoritzades no vol dir que compleixin amb “totes les mesures indispensables per poder ser, igualment, escoles segures”. Aquests centres representen centenars d’escoles a tot el territori i desenes de milers d’alumnes. Asseguren que des del primer dia de curs s’han adaptat a totes les mesures de seguretat i recomanacions, com ara la reducció de les ràtios, ventilació dels espais i el control de temperatura, entre d’altres.

Les escoles de música no autoritzades destaquen que en aquests centres no hi ha hagut cap cas de contagis de covid-19. Asseguren que quan hi hagut algun alumne o professor confinat a casa s’han seguit tots els protocols vigents.

Un greuge comparatiu per als alumnes

Així mateix, al comunicat expliquen que els centres també preparen alumnes per a les proves d’accés als estudis reglats, els quals tenen places limitades i s’hi accedeix per nota. “Amb l’obertura només de les escoles autoritzades s’està perjudicant els alumnes que venen a les nostres escoles“, denuncien. Diuen que els alumnes de les escoles autoritzades continuen fent les classes presencials i, per tant, se’ls està donant “més facilitats” per poder accedir a aquests estudis reglats.