Els centres d’estudis complementaris estan confosos davant l’enduriment de les mesures contra el coronavirus i les noves restriccions. Amb la suspensió de les activitats extraescolars queden afectades, per exemple, les escoles d’idiomes o música de titularitat privada. Alguns d’aquests espais educatius, però, creuen que l’anunci que s’ha fet aquest dijous és poc concret i no saben exactament què han de fer.

Segons l’ordre amb les noves restriccions que s’ha publicat al DOGC, només queden suspeses les activitats extraescolars no reglades. En canvi, es mantenen obertes i en funcionament les activitats extraescolars reglades, és a dir les escoles d’Adults, les escoles oficials d’idiomes, i les escoles municipals de música.

Els centres privats reclamen més claredat

En el cas de l’Escola de Dibuix i Pintura Cristina Blanch no es veuen reflectits en els sectors de lleure i extraescolars de què s’ha parlat: “Estem entre el lleure i la docència”. Per aquest motiu, Cristina Blanch explica que esperaran que es publiqui un “document definitiu” i llavors també es fixaran en com apliquen la norma altres centres similars.

Les acadèmies de música i idiomes viuen una situació similar. Jordi Jové, de l’Escola de Música Virtèlia, explica que formen part del servei educatiu de Catalunya i que, per tant, consideren que haurien de continuar fent classes presencials. Tot i això, explica que “en principi” les extraescolars que fan als migdies a algunes escoles sí que podran continuar. A la seva seu, però, encara no saben si seguiran proporcionant formació presencial o si hauran de passar al format telemàtic.

A l’acadèmia d’idiomes Tea or Coffee, entenen que la formació presencial amb infants no serà possible durant aquests 15 dies. Però no els queda clar si amb els adults es dona la mateixa situació.

Aquests dubtes són recurrents en diferents centres d’estudis artístics, musicals o d’idiomes de la ciutat. Insisteixen que calen instruccions més concretes i que deixin clar com afecten les mesures contra el coronavirus totes les realitats.