Foto: ACN

El Cruïlla ha detectat 126 positius entre els més de 13.000 tests d’antígens que s’han fet als accessos del festival fins a les 0 h, segons ha informat l’organització de l’esdeveniment. Les cançons de Sr. Wilson i de Griffi han estrenat aquest dijous a la tarda el festival i, també, la recuperació de l’espai del Fòrum com a escenari de concerts després de l’aturada obligada per la pandèmia. Han estat gairebé dos anys sense festivals musicals, que es trenquen amb aquest Cruïlla, que durarà fins dissabte, 10 de juliol, amb planificació i mesures de prevenció anticovid.

Cribratges i mascaretes

Després de l’anul·lació de l’edició del 2020, el Cruïlla torna a omplir l’espai del Fòrum. Els assistents no han de guardar la distància de seguretat, però han hagut de passar amb un resultat negatiu un test d’antígens als accessos. Les proves s’han estrenat, excepte incidències puntuals, de forma ràpida i sense grans aglomeracions. Es dona el cas, però, que aquests cribratges van deixar fora del programa un dels grups programats per a la primera jornada, Senyor Oca, en donar positiu, i ha hagut de ser substituït per Sr. Wilson i Griffi.

A més dels cribratges, el festival ha establert l’obligatorietat de dur la mascareta. De fet, davant dels escenaris, s’ha organitzat una gran zona perimetrada, on el públic no pot ni beure ni menjar per no haver de treure’s en cap moment la mascareta.

Totes les mirades, posades al Cruïlla

Aquest és el tercer gran festival en dues setmanes, després del Vida, a Vilanova i la Geltrú, i el Canet Rock. En aquests casos també es van fer tests d’antígens al públic, però no es van evitar algunes imatges, com ara gent sense mascareta ni distàncies, que van crear certa alarma. El mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va advertir els organitzadors del festival. “Hem vist imatges que no es poden repetir, ja hem parlat amb el Cruïlla, perquè no es poden repetir de cap manera”. La pressió, per tant, es dobla per al Cruïlla.