El festival Cruïlla ha començat a fer les primeres passes quan faltaven tres hores i mitja per a l’inici del primer concert. A les dues del migdia, l’organització ha obert les portes del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), i els assistents, organitzats en llargues cues, hi entraven per fer-se el test d’antígens.

La maquinària sanitària del Cruïlla és de primer ordre: al CCIB es concentren uns 300 sanitaris que s’encarreguen que els tests d’antígens es facin de manera ràpida i segura. Anna Hurtado, responsable de l’empresa Check&Go, que gestiona part d’aquestes proves, assegura que tenen la capacitat de poder fer 2.400 tests cada hora. Això significa que l’organització, si no hi ha cap entrebanc, podrà complir amb l’objectiu de fer 25.000 proves en set hores.

Les primeres previsions es compleixen

Les primeres cues que s’han format aquest dijous al migdia han arribat a aplegar al voltant de 3.000 persones. La majoria han valorat de manera molt positiva les mesures de seguretat implementades pel festival i la rapidesa amb què els assistents s’han pogut fer el test. En qüestió de 10 minuts, ja no quedava ningú en espera de fer-se la prova.

Una persona sometent-se a un test abans d’entrar al festival Cruïlla

Els assistents també són conscients que serà difícil deixar-se posada tota l’estona la mascareta FFP2, obligatòria. Alguns argumenten que ja s’han acostumat a conviure-hi, però altres admeten que no serà fàcil quan hagin de cantar o més entrada la nit quan es comencin a relaxar.

En aquest sentit, el Cruïlla disposa de nombrosos professionals que controlaran l’ús correcte de la mascareta i, fins i tot, els cantants recordaran al públic que utilitzar-la és obligatori durant tota la jornada.

Incidències puntuals en el cribratge

Tot i que sembla que els tests d’antígens s’estan fent sense causar aglomeracions, sí que hi ha hagut algunes incidències puntuals, que han allargat l’espera d’alguns assistents per error en la base de dades o per haver de repetir el test fins a tres cops. “Érem un grup de 20 persones, i a totes els ha anat arribant el resultat però a mi no. Fa unes dues hores ja”, ha lamentat una afectada.