8m 2024

Aquesta setmana dedicarem una extensa cobertura a tot el que tingui relació amb el 8-M en les edicions informatives de betevé a la televisió (btv notícies migdiabtv notícies vespre i btv notícies 73), al web i a les xarxes socials. I, a més a més, parlarem sobre tot això: 

Dilluns, 4 de març

🎙️ Núria Graham, cantautora, a L’hora del pòdcast (17.50 h).

⚪⚫ Parlem amb dones cuidadores. Comentarem també la campanya de les farmàcies per regalar copes i calces menstruals i compreses de tela, al bàsics (20 h). 

✨ Pilar Godayol Nogué, assagista, professora universitària i autora del llibre On són les dones? La història dels sostenidors com a element de repressió, amb la historiadora de la moda Sílvia Rosés Castellseguer.  Visita a l’exposició del British Museum “Venerades i temudes”, que explora la feminitat a través d’objectes espirituals. I sèries feministes sobre dones amb poder, amb Serielizados. Al Plaça Tísner (21.30 h).  

Dimarts, 5 de març

🎙️ Karina Gibert, directora de l’IDEAI, el centre de recerca de la UPC en intel·ligència artificial, i degana del Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya. A L’hora del pòdcast (17.50 h). 

⚪⚫ Taula de debat amb dones pioneres en les seves feines, al bàsics (20 h).

✨ Magalí Sare, cantant, compositora i multiinstrumentista barcelonina. Concerts del circuit barceloní per celebrar el Dia de les Dones, amb Nando Cruz. Carrers amb nom de dona, amb Antonio Baños. La història de la miliciana María Ferrer Ferrer i la Maternitat d’Elna. Al Plaça Tísner (21.30 h).

Dimecres, 6 de març

⚪⚫ Conversarem amb dones executives i empresàries al bàsics (20 h). 

✨ Reportatge amb dones amb discapacitat d’arreu de l’estat espanyol que han sigut víctimes de violència masclista. Actuació de l’exconcursant d’’Eufòria’ Llum. Al Plaça Tísner (21.30 h). 

Dijous, 7 de març

🎙️ La influencer Cris Moe, @maretameva, a L’hora del pòdcast (17.50 h). 

✨ Parlarem de la novel·la ‘La passadora, de Laia Perernau. Coneixerem la Balkan Paradise Orchestra, una banda formada íntegrament per dones. Entrarem al teatre per veure la comèdia ‘Micromacho’. Parlarem sobre el concepte ciberfeminisme amb l’artista tecnològica Mónica Rikić. I el repàs dels imperdibles culturals, amb Núria Dias. Tot, al Plaça Tísner (21.30 h).

Divendres, 8 de març

🎙️ Míriam Porté, sòcia fundadora i presidenta d’honor de Dones Visuals i fundadora de Distinto Films, a L’hora del pòdcast (17.50 h). 

🌈 Amb les artistes Sònia Madoc, Ven’nus i Drica, parlarem sobre dives del segle XXI amb Hugo Hipo. A l’Habitació 910 (20.10 h). 

🌱 La periodista barcelonina Rosa Maria Calaf, al Terra fèrtil (22.10 h). 

🎵 La DJ i performer Meritxell de Soto, al Territori groupie (23.55 h). 

 🎧 Especial dedicat a Neneh Cherry, una de les figures femenines més revolucionàries i trencadores, no només de l’escena electrònica sinó també de la música negra en general. Al 303, al 91.0 FM (21 h) i al web.

Què vols saber de la vaga del 8-M i les mobilitzacions feministes?