Aquest divendres, 1 de març, la Colla Nova, acompanyada per dos camions de la Federació de Colles de Sant Medir, ha donat el tret de sortida a la festa més dolça de l’any a Sarrià. Han sortit en cercavila també amb una batucada i cavalls per llançar caramels, primer al matí —i després ho faran a la tarda—, passant per Major de Sarrià, la plaça d’Artós, la plaça del Consell de la Vila i el Desert de Sarrià. Enguany, com a novetat, els embolcalls dels caramels que es llancen són biodegradables.

Els llançaments dels primers caramels han omplert els carrers del barri ja al matí. A Major de Sarrià és on s’ha aplegat més gent i en especial els infants de diverses escoles de la zona. Així ho explica una de les mestres, Maria Ferran: “Venim cada any perquè els nens puguin gaudir d’una festa cultural del barri i ara farem matemàtiques amb els caramels”.

Una festa “única i màgica”

Els romeus viuen la festa amb molta il·lusió. “Mires els nens, mires la gent gran, és que és una festa diferent, és única, especial, és màgica”, explica Josep Maria Torralba, president de la Federació de Colles de Sant Medir.

Una vintena de colles a tota la ciutat

Hi ha un total de 22 colles a tot Barcelona, tot i que Gràcia és la que més n’aplega. En els darrers anys hi ha hagut una pèrdua important al districte de Sarrià – Sant Gervasi, on hi havia cinc colles i ara només en queden tres. Però la bona notícia és que aquest any s’ha reincorporat una de les colles perdudes a Gràcia, la de l’Amistat.

El 3 de març és Sant Medir, però enguany la festa no se celebra aquest dia, ja que com marca la tradició, si cau en diumenge, com és el cas, s’ha de canviar de data. Dissabte, 2 de març, és la cita més important a Gràcia i la festa s’acomiadarà a la Bordeta el 10 de març.