(ACN) El Palau de la Música Catalana ha presentat aquest divendres com serà el cicle Palau 100 de la temporada 2024-2025. Els principals plats forts de la nova temporada seran la presència de dues de les tres orquestres considerades les millors del món, l’Orquestra Filharmònica de Viena i la Royal Concertgebouw d’Amsterdam.

Un dels noms més esperats del cicle serà el del jove director finès Klaus Mäkelä. Protagonitzarà el 26 de gener del 2025 el debut a Barcelona amb un concert dirigint la Royal Concertgebouw amb un repertori de Chin, Wagner i Strauss. Pel que fa a l’Orquestra Filharmònica de Viena, inaugurarà el Palau 100 el 3 d’octubre. Sota la batuta del director italià Daniele Gatti oferiran obres de Stravinsky i Xostakóvitx, dos dels compositors russos més destacats del segle XX.

En roda de premsa, el director general del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, ha feta gala que una altra de les cites més destacades del cicle Palau 100 d’aquesta programació serà la visita de la directora novaiorquesa Marin Alsop al capdavant de la londinenca Philharmonia Orchestra.

Espai per a composicions contemporànies

El cicle Palau 100 repassarà grans obres del repertori simfònic de la història de la música clàssica però també incorporarà repertori contemporani amb composicions de la coreana Unsuk Chin, guanyadora aquest 2024 del prestigiós Premi Ernst von Siemens de composició.

També música coral

L’Orfeó Català participarà en el cicle Palau 100 amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Sueca interpretant la ‘Simfonia Resurrecció’ de Mahler, sota la direcció de Daniel Harding, en la primera col·laboració amb el director britànic. Encara en l’àmbit de la música coral, tornaran al Palau dues de les formacions corals més prestigioses del món: el Collegium Vocale Gent i el Balthasar Neumann Chor.