La setmana del 4 al 10 de març emetrem una selecció de cinema i documentals realitzats per dones. Des de clàssics fins a produccions contemporànies, en trobaràs de tot. Des de la misteriosa ‘Las criaturas’, d’Agnes Varda, fins al commovedor documental ‘Backlash: Misoginia en la red’, de Lea Clemont, la setmana està plena de pel·lícules que exploren el mon femení. Cal destacar també ‘Orlando’, de Sally Potter, basada en l’obra de Virginia Woolf, i ‘La verdad oculta’, de Larysa Kondracki, que tracta sobre drets humans.

Aquí tens totes les dates i hores d’emissió de les pel·lícules perquè no te’n perdis cap!

‘Las criaturas’, d’Agnes Varda (1966)

Dilluns, 4 de març, a les 22.30 h
Redifusió dimarts, 5 de març, a les 15.30 h

Edgar Piccoli, un escriptor d’imaginació desbordant, i la seva dona, muda i embarassada, tenen una vida retirada en una illa. Ell es troba immers en la preparació d’una novel·la, els personatges de la qual s’inspiren en els habitants de l’illa i en la qual serà clau l’especial duel que mantindrà amb un misteriós enginyer que viu en una torre al costat del mar.

‘Con el amor no hay quien pueda’, de Nia Vardalos (2009)

Dimarts, 5 de març, a les 22.30 h
Redifusió dimecres, 6 de març, a les 15.30 h

Genevieve, una florista que ha patit molt per amor, decideix posar límits a les seves futures relacions per no tornar a passar-ho malament. No obstant això, quan coneix el Greg (John Corbett), el propietari d’un restaurant que també té dificultats per mantenir una relació, entre tots dos naixerà un sentiment tan intens que cap dels dos hi podrà renunciar.

‘Backlash: Misoginia en la red’, de Lea Clemont (2022)

Dimecres, 6 de març, a les 22.30 h

En aquest documental ens submergim en el vòrtex de la misogínia a internet i l’odi cap a les dones. Aquest ombrívol relat, en clau de thriller psicològic, segueix quatre dones que s’han convertit en víctimes d’amenaces i assetjament. Com és viure amb aquesta anomenada violència virtual? Com en una pel·lícula de terror, presenciem en temps real les onades d’odi que les assetgen, la por que envaeix la seva vida privada i la pèrdua del seu sentit de seguretat en espais públics.

‘October Gale’, de Ruba Nadda (2014)

Dijous, 7 de març, a les 22.40 h
Redifusió divendres, 9 de març, a les 15.30 h

Després d’una forta tempesta, un doctor troba un home rentant-se a la vora del riu proper a la seva cabana a la remota illa canadenca de Helen Matthews. Veient-lo sagnar a causa d’una ferida de bala i mig inconscient, el metge el trasllada a casa seva. Aviat descobriran que l’assassí no està disposat a deixar la feina a mitges, i que l’illa s’ha separat del continent a causa de la tempesta que, en un principi, els va unir.

‘Orlando’, de Sally Potter (1992)

Divendres, 8 de març, a les 22.40 h
Redifusió diumenge, 10 de març, a les 0.35 h

Basada en el llibre de Virginia Woolf, Tilda Swinton interpreta Orlando, una criatura melancòlica i independent, un ésser ambigu i immortal que amb el pas dels segles passa d’home a dona, mentre busseja en els misteris de la vida, l’art i la passió.

‘Where would you like to go?’, de Kim Hee-jung (2023)

Dissabte, 9 de març, a les 21 h

El Do-gyeong va saltar per evitar que el seu estudiant Jiyong s’ofegués, però ambdós van morir a l’intent. Després de l’accident, la Myeongji, la dona del Do-gyeong, i la Jieun, la germana del Jiyong, es queden soles al món, havent de lidiar amb la pèrdua dels seus éssers estimats. La Myeongji viatja a Varsòvia, per fugir de la dura realitat. Allà es retroba amb un amic i oculta la mort del seu marit, en un intent de rebutjar la tragèdia.

‘La verdad oculta’, de Larysa Kondracki (2010)

Dissabte, 9 de març, a les 22.45 h
Redifusió diumenge, 10 de març, a les 23.30 h

Després de la guerra dels Balcans, una agent de la policia de Nebraska que viatja a Bòsnia com a observadora de les Nacions Unides, denuncia davant l’ONU una multinacional per haver encobert diversos casos de tràfic sexual. El guió es basa en la història de Kathryn Bolkovac, que va ser a Bòsnia el 1999 com a membre del comitè de les Nacions Unides per al manteniment de la pau.

‘Souvenir’, de Rosa Vergés (1994)

Diumenge, 10 de març, a les 22 h

El Yoshio, un jove solitari japonès que recorre Europa, s’enamora d’una hostessa de les línies escandinaves en el vol a Barcelona. Ja a l’aeroport, l’aborda per fer-li una fotografia i, enmig de la confusió, la Rita acaba per emportar-se la maleta vermella del Yoshio.