El projecte cultural Dansa Quinzena Metropolitana ha omplert 10 ciutats de l’àrea metropolitana d’aquesta disciplina, del 5 al 21 de març. En aquesta quarta edició s’han programat 240 activitats relacionades amb la dansa i 90 espectacles.

El festival ha aplegat 15.800 espectadors, fet que suposa un 85 % d’ocupació, i ha exhaurit bona part de les entrades de les funcions. Pel que fa específicament als espectacles de sala, han acollit un total de 10.000 assistents respecte a les 11.700 butaques posades a la venda. Entre els espectacles de sala més vistos destaquen els del Ballet de Lorraine, Andrés Corchero, Sol Picó i José Manuel Álvarez.

Dansa també al carrer

L’aposta del festival per apropar i expandir la dansa a un públic divers s’ha consolidat amb una gran varietat de propostes que s’han pogut veure en espais no convencionals, com antigues fàbriques o al carrer. Destaca l’espectacle itinerant de dansa aèria ‘Eufòria’, de Sacude Danza, i les conferències ballades d’Explica Dansa i Transmissions.

Una altra de les novetats d’aquesta edició ha estat la creació del programa Filatures, concebut amb l’objectiu de donar suport a propostes de nous formats escollides a través d’una convocatòria pública.

Per primera vegada, dansa a les pantalles

Les restriccions han obligat a buscar maneres d’arribar a més públic. Una de les novetats d’aquesta edició ha estat la col·laboració entre Dansa Metropolitana i Choreoscope, el Festival Internacional de Cinema de Dansa de Barcelona, que ha fet possible veure 17 curtmetratges de dansa a través de Filmin.