(ACN) Residu zero, disseny i economia circular són tres conceptes que es donen la mà a l’exposició “Remix El Barrio”, al Disseny Hub Barcelona. Mitjançant el Centre de Materials de Barcelona (MATERFAD), l’equipament dona difusió a un projecte nascut al FAB Lab Barcelona per investigar sobre possibilitats de disseny a partir de biomaterials creats amb restes alimentàries del barri del Poblenou.

Durant un any, diversos dissenyadors han après a treballar i explorar aquests materials, com una forma de neoartesania que, a més, els ha connectat amb agents del barri com restaurants, entitats i veïns. De moment, els resultats són tan sols proves, però obren possibilitats en camps com el tèxtil, la decoració i els objectes més quotidians. “Remix El Barrio” és l’aparador d’un recull d’objectes creats per dissenyadors de perfils diversos a partir d’una crida del centre d’investigació tecnològica de l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya, FAB Lab Barcelona.

Més enllà de l’exposició, Remix s’ha transformat en un col·lectiu que experimenta la circularitat, no solament creant materials amb ossos d’olives i alvocats, closques del cafè, pells de verdures i fruites o minves dels restaurants, sinó també explorant la col·laboració, la inclusivitat, l’autogestió cap al coneixement compartit amb els actors locals.

Entre les moltes creacions que es poden veure a la petita mostra al vestíbul del DHUB hi ha una jaqueta feta amb pell de taronja deshidratada, camises teixides també a partir de diversos aliments, objectes d’embalatge fets amb grans de cafè, una línia de jocs infantils a partir de pinyols d’oliva, ceràmica feta de closques d’ou, i tints que es reflecteixen en un gran “pantone” cromàtic orgànic.