Fins al 23 de març, el barri del Pi —al barri Gòtic— celebra la seva festa major, coneguda com la festa de Sant Josep Oriol. Ret homenatge al sant que, batejat amb el mateix nom, va néixer i viure a Ciutat Vella la segona meitat del segle XVII. Enguany, però, tot i que s’han mantingut els actes singulars de les festes, es tracta d’una versió adaptada a les circumstàncies, amb força presència virtual. De fet, un dels pocs actes que han mantingut la presencialitat ha estat la ballada ‘Bestieses’, aquest dissabte, però a l’interior de la basílica de Santa Maria del Pi —i no pas a l’exterior com altres anys—, amb reserva prèvia i aforament limitat.

Bestieses Sant Josep Oriol

El Lleó i la Mulassa, a Instagram

Per les restriccions d’aforament, només els qui han obtingut entrades mitjançant un sorteig han pogut presenciar la tradicional ballada de bestiari amb el Lleó i la Mulassa de Barcelona, i els seus convidats. Però la resta també l’ha pogut seguir en directe, a través del compte d’Instagram dels Gegants del Pi.

Fa un any, l’inici de la pandèmia va anul·lar les festes i el cavall Alat de Vila-seca i l’àliga de la Bisbal d’Empordà no van poder assistir-hi com a convidats. Aquest any, finalment, sí que hi han pogut ser.

Bestieses Sant Josep Oriol