Anton Font

L’artista i pedagog Anton Font i Bernadet ha mort aquest dissabte, segons ha fet públic la seva família. Nascut a Capellades el 1932, Font va ser un pioner en l’ensenyament de l’expressió corporal i va crear la primera escola de teatre de Catalunya l’any 1969. El Timbal és una escola situada a Barcelona, que es va convertir en un centre capdavanter en l’ensenyament de dansa contemporània i el clown. Hi han passat actors reputats com Sergi López, Toni Mira, Toni Albà, membres dels Comediants o El Tricicle.

Format en el teatre de gest, l’any 1962 va fundar la històrica companyia teatral Els Joglars al costat d’Albert Boadella i Carlota Soldevila, on es va mantenir durant cinc anys. Sempre vinculat a l’ensenyament i la difusió del teatre, el 1999 va crear l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), i ja el 2010 es va implicar en el renaixement del teatre La Lliga, al seu poble.

De formació autodidàctica, va ser pioner en l’ensenyament de l’expressió corporal en l’àmbit educatiu, i també un polifacètic emprenedor del món de l’ensenyament i del teatre, inclús com a dissenyador i promotor de joguines didàctiques.

El 1976 va ser reconegut per la Federació Francesa de Dansa i Expressió Corporal a Europa (Fedacer) com l’únic representant del mim teatral a l’estat espanyol.