rosa Sant Jordi 2023
Imatge: Vicente Zambrano (Ajuntament de Barcelona)

La rosa i el llibre són els grans protagonistes de cada 23 d’abril. Si aquest Sant Jordi 2024 tens pensat regalar una rosa a la teva parella, amics, pares o companys de feina i no saps què has de tenir en compte a l’hora de triar-ne una o una altra, pren nota d’aquests 5 consells del Gremi de Floristes de Catalunya per escollir la millor rosa de Sant Jordi. L’encertaràs segur!

1. Comprova que el pètal té un punt verd

Quan compris la teva rosa de Sant Jordi, fixa’t en el color dels pètals. Han de tenir tonalitats vives. Això significa que la rosa no ha rebut cops. A més, si té un color verdós en la part que uneix els pètals i la tija voldrà dir que la flor és fresca.

2. Pressiona la flor per assegurar-te que és fresca

Es tendeix a pensar que una rosa de bona qualitat ha d’estar tancada. El consell del president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén, és que, independentment de l’obertura que tingui, la flor ha d’estar forta. Ho podràs comprovar fent pressió en la zona que uneix els pètals amb la tija. Si la notes tova, també significarà que la rosa no és fresca i se’t pansirà abans.

3. Observa si el tall de la tija és diagonal

El primer pas que fan els floristes quan els arriben les roses és hidratar-les i ficar-les en càmeres frigorífiques per conservar-les a la temperatura que necessiten. Per garantir que absorbeixen correctament l’aigua, els professionals tallen la tija de la rosa en diagonal, fent un angle de 45 graus. D’aquesta manera, s’asseguren que la flor té la hidratació que necessita i garanteixen al client que li aguantarà més dies en bones condicions.

4. La tija no ha de tenir mai un color fosc

Fixa’t en la tija. Si és llarga i gruixuda significa que la rosa ha crescut bé i és forta. Si té un color fosc, és sinònim d’una mala preparació de la rosa. El president del Gremi de Floristes de Catalunya explica que una flor pot ser de molt bona qualitat, però si no està ben tractada no serveix de res.

5. Les floristeries, garantia de bona qualitat

El Gremi de Floristes aconsellen comprar flors en establiments professionals i no en parades de particulars. “Comprem roses a les persones que estimem i ho fem només un cop a l’any, per tant, adquirir-les en una floristeria amb professionals que s’hi dediquen tot l’any a cuidar flors és garantia de qualitat“, conclou Guillén.

Què vols saber del Sant Jordi 2024 a Barcelona?