La crisi del coronavirus ha obligat gran part de la població a celebrar la diada de Sant Jordi des de casa. Per això, aquest any, el Sant Jordi ha deixat unes imatges ben diferents de les de l’any passat. Hem fet un recull de les mateixes fotografies amb un any de diferència. La voluntat és que aquesta tradició tingui una segona oportunitat: el 23 de juliol, quan llibreters i floristes volen fer la celebració oficial del Sant Jordi 2020.

[Us recomanem que llegiu la notícia des d’un ordinador. Si la mireu des d’un mòbil és possible que apareguin espais en blanc entre les imatges.]

La imatge més destacada és per a la Rambla, l’epicentre per excel·lència de la celebració del Sant Jordi. L’aspecte d’aquesta via ha estat de total buidor quan cada 23 d’abril es converteix en el carrer més passejat pels barcelonins.

Els edificis més emblemàtics de la ciutat també han notat els efectes de la pandèmia. La Casa Batlló, per exemple, tot i estar en reformes, no va perdre l’engalanat de roses l’any passat. Aquest any, però, l’edifici no té visitants i només una rosa recordava la diada del patró de Catalunya.

Les activitats culturals també s’han cancel·lat per evitar contagis de covid-19. Si en edicions anteriors la música era l’acompanyant per excel·lència de la diada, enguany s’han cancel·lat tots els concerts i espectacles musicals en viu.

Les multituds de persones que l’any passat eren a punts tan concorreguts com la plaça de Catalunya per participar en les diferents activitats tampoc no s’han pogut veure aquest any.

La programació especial de betevé també s’ha vist alterada. En edicions anteriors, aquesta casa oferia continguts des de la plaça de Catalunya, fet que aquest any ha estat impossible.