eurolliga

L’Eurolliga ha arribat a un acord amb el sindicat de jugadors pel que fa als salaris. A més, els contractes s’allargarien fins al 31 de juliol en el cas que la competició es pogués reprendre. Ara mateix la màxima competició de bàsquet de clubs a Europa està suspesa a causa del coronavirus.

Acord amb els contractes i el salari

En una reunió telemàtica l’Eurolliga ha acordat amb el sindicat de jugadors que els basquetbolistes estrangers puguin tornar als seus respectius països. Això sí, sota la seva responsabilitat i seguint les pautes que marquin els governs. Si la competició es pot reprendre, els contractes dels jugadors s’allargarien fins al 31 de juliol. En aquest cas el 85 % del salari base dels jugadors es pagaria abans del 15 d’agost. Si l’Eurolliga es cancel·la els clubs es faran càrrec del 80 % del sou i es donaran per finalitzats els contractes que només siguin fins a final d’aquest curs.

L’Eurolliga dibuixa un possible calendari

Durant la reunió també s’han traçat les línies mestres d’un possible calendari. El diumenge 24 de maig serà la data límit per decidir si es reprèn el campionat o es dona per finalitzat. Si es pot tornar a la competició, els equips haurien de passar una quarantena del 29 de maig a l’11 de juny. L’endemà, el 12 de juny, començarien els entrenaments. L’objectiu és acabar la temporada en una seu única del 4 al 26 de juliol.

Si finalment es pot tornar a competir, els equips que juguin l’ACB i l’Eurolliga, com és el cas del Barça i del Madrid, es podrien trobar amb un problema, ja que la proposta de l’ACB és acabar la Lliga mai més enllà del 10 de juliol, però es podria coincidir en dates.