La cavalcada dels Reis 2020 ha aplegat 950.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, una xifra una mica superior a la de l’any passat, quan hi van haver 900.000 assistents. Aquí pots veure el seguiment minut a minut de la desfilada màgica, que ha arrencat amb l’arribada al Port de Barcelona del pailebot Santa Eulàlia, on han viatjat Ses Majestats. Posteriorment, s’ha iniciat la cavalcada pròpiament dita per alguns dels carrers del centre de la ciutat fins acabar -cap a les 21 h- a Montjuïc.

La rua màgica ha sortit a les 18 h de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i ha avançat fins arribar a l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia.

 

21:17
   

La cavalcada de Reis 2020 arriba a la plaça d’Espanya

El cap de la cavalcada ja ha arribat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Un cop passi tota la desfilada s’haurà posat punt final a la cavalcada de Reis 2020. Aleshores, Melcior, Gaspar i Baltasar començaran a repartir regals durant una nit llarga de feina. Fins aquí, el seguiment minut a minut. 

21:11
   

Es reobre el trànsit en alguns carrers

La cavalcada és a punt d’acabar i la Guàrdia Urbana ja ha començat a reobrir el trànsit als carrers per on ha passat la desfilada. 

20:43
   

La cavalcada avança en direcció plaça d’Espanya

Els Reis d’Orient ja han arribat a l’altura del carrer de Sepúlveda amb Calàbria i es van acostant al final del recorregut, a la plaça d’Espanya. Molts barcelonins han sortit als balcons per veure des de casa seva la cavalcada.

20:39
   

Gairebé un milió de persones a la cavalcada de Reis 2020

La Guàrdia Urbana ha informat que 950.000 persones s’han acostat a veure la cavalcada principal al centre de la ciutat. La xifra és una mica superior a la de l’any passat, quan la cita màgica va aplegar 900.000 persones.

20:03
   

Cinc tones de caramels

La cavalcada de Reis 2020 reparteix cinc tones de caramels. Com es va instaurar fa uns anys, els dolços no s’han llençat fins al final amb el pas de les caramel·leres.

19:35
   

El rei Baltasar estrena seguici

L’artista Ramón de los Heros ha creat una escenografia amb quatre zebres integrades en el cos humà i amb una il·luminació especial. Formen part del seguici que acompanya el rei Baltasar que enguany s’ha renovat.

19:14
   

Cues per entrar al metro a la Barceloneta

La cavalcada ha afectat la mobilitat a la superfície de la ciutat, però també al suburbà. Aquest diumenge, a la tarda, a l’estació de la Barceloneta, s’han pogut veure grans cues per accedir al metro. De fet, en alguns moments, s’ha hagut de regular el pas de la gent per evitar aglomeracions a les andanes.

19:12
   

El rei Gaspar estrena il·luminació 

La carrossa del rei Gaspar està inspirada en les salamandres modernistes de l’arquitecte Antoni Gaudí i, aquest any, se n’ha reconstruït una part per millorar la sincronització de la llum i el so. El cos de ball que acompanya el rei Gaspar, que, per cert, té una retirada al comissionat de Cultura, Joan Subirats, també ha estrenat vestuari lumínic.

18:55
   

L’espectacle de carrer més gran i participatiu de Barcelona

La cavalcada és l’espectacle de carrer més gran i participatiu que es fa a Barcelona cada any. En aquesta ocasió, està distribuït en 11 grans blocs i hi participen gairebé 12.000 persones entre ballarins, actors, xanquers i voluntaris.

18:45
   

El rei Melcior és el primer a saludar els més petits

18:32
   

Els carters reials recullen les cartes als infants

Els carters i carteres reials reben les últimes cartes dels infants amb bústies que van sobre rodes. Amb l’ajuda de perxes, recullen les cartes dels nens i nenes que estan més enrere.

18:19
   

La patge Estel obre la desfilada màgica

L’encarregada d’obrir la cavalcada, després de la carrossa de betevé, és la patge Estel que recorda als nens la importància d’anar a dormir d’hora perquè Ses Majestats tinguin temps de fer la seva feina. Seguidament, ha passat l’estrella màgica que guia el camí dels Reis.

18:08
   

La carrossa de l’energia de betevé encapçala la cavalcada

La cavalcada de Reis 2020 està encapçalada per la carrossa de betevé que duu dues pantalles gegants i un captador d’energia per absorbir tota l’energia i els somriures dels infants i les famílies que estan veient la rua màgica. Al seu pas, el públic podrà veure’s projectat a les pantalles de la carrossa.

18:05
   

Comença la cavalcada de Reis 2020

A les 18 h, puntualment, ha arrencat la cavalcada de Reis 2020 que ha sortit de l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Aquest any, la rua té una il·luminació més futurista i teconològica que mai.

17:47
   

El rei Melcior té una retirada al fundador d’Open Arms

El primer rei en desfilar durant la cavalcada, com sempre, serà Melcior que aquest any té una lleugera semblança al fundador i director de l’ONG Open Arms, Óscar Camps.

El rei Melcior té una retirada al director d'Open Arms, Óscar Camps

17:30
   

Comença el programa especial de betevé per a la cavalcada dels Reis d’Orient

El programa especial de betevé per seguir en directe la cavalcada de Reis 2020 ja ha començat. Marta Ballesta i Jordi Montalbo conduiran el programa des de l’avinguda del Marquès de l’Argentera, d’on sortirà la rua de Ses Majestats. 

17:00
   

Talls de trànsit per la cavalcada de Reis 2020

El recorregut de la cavalcada de Reis 2020 afectarà el trànsit del centre de la ciutat. Des de les 17 h que no es pot circular a les vies per on passaran les carrosses de Ses Majestats i hi haurà talls en altres punts. Per exemple, es preveu tallar la sortida 21 en sentit Besòs de la ronda del Litoral i, si cal, també en sentit Llobregat. 

La cavalcada sortirà de l’avinguda del Marquès de l’Argentera i avançarà fins arribar a la plaça d’Espanya.

16:53
   

La cavalcada de Reis 2020 començarà a les 18 h

Després de l’arribada dels Reis d’Orient per mar hi haurà la cavalcada, que començarà a les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. La rua màgica d’enguany tindrà una il·luminació més futurista que mai.

16:43
   

El rei Baltasar diu que Barcelona és una ciutat “acollidora i respectuosa”

Aquest any l’encarregat de fer el discurs en nom de Ses Majestats ha estat el rei Baltasar, qui ha parlat sobre Barcelona com un exemple de ciutat acollidora i respectuosa: “Sempre ens acull de manera meravellosa i ens consta que ho fa amb tothom que arriba a la ciutat, vingui d’on vingui. És una ciutat oberta i tolerant”, ha afirmat Baltasar.

16:32
   

Colau desitja una ciutat més verda i saludable

Durant la rebuda dels Reis d’Orient, l’alcaldessa ha parlat sobre les joguines i ha defensat que no n’hi ha de nens i nenes, sinó que totes les joguines “són per a tothom”. Ada Colau també ha fet gala de la zona de baixes emissions i la intenció del govern municipal de fer una ciutat amb menys contaminació: “Volem una ciutat més verda, més saludable, acollidora, on tothom pugui trobar casa seva”, ha afirmat.

16:18
   

L’alcaldessa entrega la clau que obre totes les llars al rei Baltasar

L’alcaldessa Ada Colau ha entregat al rei Baltasar la clau màgica que obre totes les llars. A més, la batllessa també ha fet entrega del pa i la sal a Ses Majestats per donar-los la benvinguda.

16:04
   

Melcior, Gaspar i Baltasar ja són a terra ferma

Els Reis d’Orient ja han arribat al port i han desembarcat. Molts dels nens que els esperaven ja els han donat les seves cartes perquè Ses Majestats sàpiguen quins regals volen. 

15:54
   

Les famílies ja esperen l’arribada de Ses Majestats

Al port, centenars de persones ja esperen l’arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar, que un cop baixin del pailebot Santa Eulàlia dirigiran unes paraules a les famílies, amb especial atenció als més petits. 

15:48
   

Comença el seguiment de l’arribada dels Reis d’Orient i la Cavalcada 2020

Comencem el seguiment en directe i minut a minut d’aquesta tarda màgica. Els Reis d’Orient arribaran a les 16 h al port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. Els rebrà l’alcaldessa, Ada Colau, i els hi donarà la clau màgica que obre totes les llars perquè aquesta nit Ses Majestats puguin entregar els regals. Dues hores després, a les 18 h, arrencarà la cavalcada de Reis 2020