L’espai Shiva Monumental presenta la quarta edició de l’exposició col·lectiva d’estiu d’artistes iranians. La sala s’està convertint en un referent per a les persones provinents de la República Islàmica de l’Iran, ja que també organitza trobades per les festivitats d’aquest país, com la festa del naixement, Yalda.

L’exposició mostra obres d’una vintena d’artistes de diferents ciutats iranianes, sobretot de Teheran. Segons la directora de la sala Shiva Asghari, la vida artística de la capital és molt dinàmica. “A l’Iran sempre hi ha hagut dues facultats de Belles Arts que han avançat en paral·lel”, explica Asghari, “una és la dels més tradicionals i una altra de la meva generació, que els nostres professors ja han estudiat fora”.

Una exposició molt variada

La mostra conté obres més artesanes, com peces de cal·ligrafia i relleus, i d’altres de més contemporànies, com els gravats de Kayvan Asgari i els seus alumnes. També és molt present la pintura. Athena Farahi, una de les poques artistes que viu a Barcelona, hi té una peça abstracta. “M’agrada allò abstracte perquè m’ajuda a explicar el meu interior”, diu, “allò que hi ha al meu cap.”