El carrer d’Alcolea de Dalt s’ha endut el primer premi de la votació popular de la Festa Major de Sants per la seva recreació de la sèrie mundial d’èxit ‘Joc de trons’. Tot i que va quedar en tercera posició al concurs de guarniments, l’escenari ambientat en la saga de George R. R. Martin ha estat l’opció que més ha agradat al públic, amb més de 550 vots.

El segon lloc ha estat per al bosc encantat del carrer de Sagunt, inspirat en el llibre ‘Somni d’una nit d’estiu’, de Shakespeare, mentre que el tercer premi se l’ha endut el circ de carrer de Galileu.

Es dona el cas que els tres carrers premiats coincideixen amb el podi del concurs de guarniments que organitza la federació de festes, però amb el primer i tercer premi intercanviats. La votació popular l’organitza Sants 3 Ràdio des de fa 19 anys i han explicat que aquesta edició han votat més de 3.000 oients.

Una entrega de premis reivindicativa

L’acte d’entrega de premis s’ha fet al carrer de Valladolid amb l’actriu i cantant santsenca, Núria Feliu, que ha aprofitat per fer un discurs reivindicatiu. Feliu ha recordat els polítics i líders independentistes que són a presó i aquells que són a l’estranger. De fet, a primera fila hi havia dues cadires buides amb dos llaços grocs, un per l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i l’altre per l’exconseller d’Interior, i exregidor del PDeCAT, Joaquim Forn.

La festa continua amb la diada castellera i el correfoc

Després de l’entrega de premis populars, la Festa Major de Sants ha continuat amb diversos actes festius i dues cites amb la tradició. A les 18 h la plaça de Bonet i Muixí ha estat l’escenari de la primera actuació dels Castellers de Sants després de les vacances. Han descarregat tres castells de set i com ja és habitual des de fa més d’una dècada, han recorregut els carrers del barri fent un pilar caminant.

L’altra cita amb la tradició és el correfoc que es fa a les 21.30 h. Hi participen els Diables de Sants, les Guspires de Sants i el Ball de Diables Maleïts, de Salou.