Cantant, compositora i saxofonista, Lauren Nine, el nom artístic de Laura Roig, s’està fent un lloc en el panorama musical del rap i el hip-hop barceloní. Des dels 15 anys escriu cançons. Primer pensava que ho faria per a altres artistes, però a poc a poc ella mateixa ha anat interpretant temes personals que parlen de l’empoderament de les dones, entre moltes altres coses.

Una artista del Poblenou

Lauren Nine va començar cantant a casa però de seguida els carrers del seu barri, el Poblenou, es van convertir en una extensió del seu estudi improvisat. “Poblenou té molta importància per a mi perquè sempre he sentit que no formava part de Barcelona, mai no hi ha hagut gaire rebombori. Quan era petita jo estava amb els meus amics fent el boig i trobava un lloc en què no em sentia influenciada pel soroll de la ciutat, sense sortir de la ciutat”, explica l’artista.

‘Andromeda’, el primer disc

Santa Tecla Records li ha publicat el primer EP, ‘Andromeda’, que conté quatre temes. La discogràfica va contactar amb ella després de veure-la a través de la plataforma BalconyTV, en què va presentar el tema ‘Somebody’. Segurament de cara a finals d’any el disc s’ampliarà amb una segona part.

Un estiu de concerts

Lauren Nine va actuar als concerts de la Primavera Republicana que van tenir lloc l’abril passat a Barcelona. L’elecció de l’artista va estar relacionada amb els seus valors feministes que transmet a les cançons. L’estiu li ha portat molts més concerts. Al juliol l’artista ha tancat la programació d’Els Vespres de la UB i ha passat pel festival Cantilafont del Lluçanès. Aquest agost els dos concerts més rellevants que té són el 14 d’agost que actuarà al festival Jazzbah de Menorca i el 30 d’agost que actuarà a l’Acústica de Figueres.