(ACN) La capella ardent de Josep Maria Espinàs, mort diumenge als 95 anys, s’obrirà aquest dimarts a les 10.30 h i fins les 19 h al Palau de la Generalitat. El fèretre del periodista i escriptor s’instal·larà al Saló Sant Jordi perquè els ciutadans el puguin visitar i retre-li homenatge signant el llibre de condolences. L’accés serà per la porta principal de la plaça de Sant Jaume.

Abans de l’obertura de portes, a les 9 h, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, traslladarà el condol en nom del govern a la família. Seguidament, farà un parlament institucional.

Commoció del món de la cultura i la política

La notícia de la mort d’Espinàs ha commocionat el món de la cultura, especialment de les lletres, i també de la política. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’ha recordat com “un dels grans” de la literatura catalana i n’ha subratllat el paper de “cronista de paisatges quotidians i de la vida del país”. També han expressat el seu condol entitats com la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’Ateneu Barcelonès, autors com Màrius Serra, Albert Sánchez Piñol i Joan Lluís-Lluís. També el Col·legi de Periodistes de Catalunya n’ha lamentat la mort. Fins i tot el FC Barcelona el va homenatjar durant el partit de futbol que va enfrontar l’equip masculí amb el Sevilla FC. Espinàs és un dels autors de la lletra del ‘Cant del Barça‘.