L’escriptor Josep Maria Espinàs es definia l’any 2001 com un barcelonista decebut si parlava del Barça i un barceloní convençut si parlava de la ciutat. Espinàs va repassar la seva trajectòria al programa “Un rostre entre la multitud” dedicat a l’escriptor i compartit amb el dibuixant Francesc Vila i Rufas, conegut com a Cesc.

Espinàs va explicar que ja entrava en el temps afegit de la seva vida, però es mostrava molt optimista quan parlava de la humanitat. Segons l’escriptor, els temps “sempre van a millor” i que, tot i haver-hi coses terribles, recomanava mirar “100 o mil anys enrere” per veure que la humanitat evoluciona positivament.

Josep Maria Espinàs tancava l’entrevista desitjant que quan morís li “quedessin moltes coses per fer”. En el vídeo es pot escoltar ‘Something Stupid’, de Nancy i Frank Sinatra, una cançó que va triar Espinàs per acompanyar l’entrevista. L’escriptor va morir diumenge, 5 de febrer, del 2023 als 95 anys.

L’obra de Josep Maria Espinàs

Josep Maria Espinàs és autor, entre altres, de ‘Combat de nit’, ‘El teu nom és Olga’, ‘El meu ofici’‘Viatge al Pirineu de Lleida’, ‘Una vida articulada’ ‘A peu’, amb què La Campana volia homenatjar-lo reeditant-ne la històrica col·lecció. Espinàs va ser també un dels impulsors de la Nova Cançó i va ser un dels qui va fundar Els Setze Jutges. Així mateix, és conegut per haver posat lletra, amb Jaume Picas, al ‘Cant del Barça’, l’himne del Barça.