dimecres cendra 2024

Quan és el Dimecres de Cendra 2024 i què se celebra? El Dijous Gras va donar el tret de sortida al Carnaval, que ha tornat a omplir la ciutat de disfresses i disbauxa durant una setmana aquest febrer. Després d’una setmana de festa, el Carnestoltes s’acaba amb l’enterrament de la sardina, que es fa coincidint amb el Dimecres de Cendra. Aquest acte és el comiat del rei Carnestoltes fins a l’any vinent i serveix per posar punt final als dies de desenfrenament.

A continuació t’expliquem què és i què se celebra el Dimecres de Cendra 2024, considerat com a primer dia de la quaresma.

Dimecres de Cendra 2024: quan és?

El Dimecres de Cendra el 2024 se celebra el 14 de febrer, coincidint amb l’última jornada del Carnaval. Aquest dia també comença la quaresma, un període de dejuni i abstinència que segons la religió catòlica arrenca 46 dies abans del Diumenge de Pasqua.

Què se celebra el Dimecres de Cendra?

Tradicionalment el Dimecres de Cendra es fa l’enterrament de la sardina, que marca el final del Carnaval, el comiat del rei Carnestoltes i l’inici de la quaresma. Es tracta d’una festa religiosa que se celebra, principalment, a l’església catòlica, l’ortodoxa oriental i l’anglicana, entre d’altres.

Durant aquesta jornada, aquestes esglésies participen de la festivitat posant una creu de cendra al front dels feligresos. Aquest acte simbòlic recorda la mort i la mortalitat de l’ésser humà i s’utilitza per reflexionar sobre els propis pecats i el desig de penitència i conversió durant el període de la quaresma.