Josep Maria Espinàs
Foto: ACN

(ACN/Redacció) El Palau de la Generalitat acollirà la capella ardent de l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, mort aquest diumenge als 95 anys. Fonts del govern han explicat que és una iniciativa del president, Pere Aragonès, que ha acordat amb la família que el fèretre de l’autor s’instal·li al Saló Sant Jordi perquè els ciutadans el puguin visitar i rendir-li homenatge.

La capella ardent s’obrirà al públic previsiblement dimarts, 7 de febrer. El govern anunciarà a les 15 h d’aquest dilluns els detalls i els horaris per acomiadar l’escriptor. Espinàs va rebre la Creu de Sant Jordi i la Medalla d’Or de la Generalitat.

Commoció del món de la cultura i la política

La notícia de la mort d’Espinàs ha commocionat el món de la cultura, especialment de les lletres, i també de la política. La defunció del prolífic cronista ha deixat missatges de condol i de reconeixement a l’autor des de diverses institucions, com el Ministeri de Cultura i Esport i el Departament de Cultura de la Generalitat, però també per part d’escriptors, editors i altres personalitats i entitats del món cultural.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’ha recordat com “un dels grans” de la literatura catalana i n’ha subratllat el paper de “cronista de paisatges quotidians i de la vida del país”. També han expressat el seu condol entitats com la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’Ateneu Barcelonès, autors com Màrius Serra, Albert Sánchez Piñol i Joan Lluís-Lluís. També el Col·legi de Periodistes de Catalunya n’ha lamentat la mort. Fins i tot el FC Barcelona el va homenatjar durant el partit de futbol que va enfrontar l’equip masculí amb el Sevilla FC. Espinàs és un dels autors de la lletra del ‘Cant del Barça’.