L’exposició “Un armari ple d’història” explica a través de 10 objectes quotidians i fotografies personals de la família López Barber 10 moments clau de la història de la Barceloneta. La família va trobar records de les quatre generacions viscudes al barri mariner mentre buidaven la casa familiar. Ara, aquests objectes i documents nodreixen la mostra que es pot visitar a la Casa de la Barceloneta 1761 fins a l’11 de març.

“El visitant queda envoltat de plafons que simulen els llençols típics de la Barceloneta i on s’han plasmat 10 moments de la història recent del barri”, explica Oriol López, comissari de l’exposició. També hi ha un armari que mostra els objectes i documents personals de la família López Barber. A través d’ells s’ha fet un recorregut virtual que transporta el visitant a la Barceloneta de dècades enrere.

Memòria familiar i col·lectiva de la Barceloneta

Moments de la vida de la família López Barber pengen dels plafons de l’exposició. Els objectes es van trobar quan buidaven la casa familiar, ubicada al carrer de la Vila Joiosa, número 3. Es tracta de fotografies, postals i documents com contractes de treball o lloguer. Aquests articles també serveixen per fer un repàs dels bombardejos que va patir la Barceloneta durant la Guerra Civil, el fenomen de l’estraperlo, el paper del moviment veïnal en la consecució de millores al barri o la transformació de la Barceloneta amb la celebració dels Jocs Olímpics.

Quatre generacions a la Barceloneta

Antonio López Barber coneixia la majoria dels objectes que contenia el pis familiar però reconeix haver-se sorprès amb alguns dels que ha cercat. A l’hora d’endreçar el pis per poder-lo llogar va tenir l’ocasió de trobar documents que feia temps que buscava. “M’he topat amb les arrels dels meus avis i amb fotografies dels meus germans quan eren menuts”.

Quatre generacions dels López Barber van viure fins al 2021 en el primer pis d’aquest edifici del carrer de la Vila Joiosa. “Un armari ple d’història” es pot visitar fins a l’11 de març a la Casa de la Barceloneta 1761.

Emília Llorca Martín ja té un carrer amb el seu nom a la Barceloneta
L’acte s’ha fet amb aforament reduït per la covid-19. A la tardor, si la pandènia ho permet, s’organitzarà una festa amb dinar i ball populars