El Born Centre de Cultura i Memòria acull una obra de llum i so per recordar els bombardejos que va patir Barcelona fa 80 anys durant la Guerra Civil. Sota el nom ‘Brots de memòria’, Xavi Bové ofereix una visió del que va venir després de les bombes i de com van créixer vides noves malgrat la guerra.

El jaciment arqueològic d’El Born CCM s’omple de llums i ombres, que van de terra cap al cel, a la inversa del bombardeig, i representen les persones que sobreviuen, les quals totes juntes formen un gran cor i un clam de pau i llibertat. L’espectacle visual, dirigit per Bové i Jordi Pont, s’acompanya de la música de Zinkman.

Horaris de l’obra ‘Brots de memòria’

Entre el 14 de desembre i 6 de gener es fan tres sessions cada dia: de 16.45 h a 16.55 h; de 17.45 h a 17.55 h; i de 18.45 h a 18.55 h.

Un any d’homenatges a les víctimes dels bombardejos

L’obra de llum i so a El Born CCM és només una de les activitats previstes aquest 2018 per commemorar les víctimes que van deixar els bombardejos a Barcelona. De fet, al mateix recinte hi ha en marxa l’exposició ‘Una infància sota les bombes’, que mitjançant fotografies i documents de l’època explica el dia a dia que van viure els més petits.

Ambdues propostes artístiques s’emmarquen en el cicle d’activitats que l’Ajuntament ha impulsat per recordar els que van patir les bombes de la Guerra Civil.