‘El Cant de la Sibil·la’ s’ha fet escoltar aquest dimarts, 24 de desembre, a la Catedral de Barcelona. Es tracta d’una de les tradicions de Nadal recuperades ara fa 11 anys a la Catedral i que es pot escoltar just abans de la missa del gall, que aquest any ha presidit el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. Després d’onze edicions hi ha un canvi d’intèrpret del personatge de la Sibil·la.

Mariona Llobera, la nova Sibil·la

Ja feia deu anys que la Sibil·la de la Catedral la interpretava la contralt Eulàlia Fantova, acompanyada pel Cor de Cambra Francesc Valls. Aquest any el testimoni el recull la mezzosoprano Mariona Llobera. Llobera és membre del Cor i ha participat en la majoria d’edicions de la Sibil·la. La cantant comenta que li fa una il·lusió especial substituir Fantova tot i assumir molta responsabilitat. Si bé Llobera té un referent amb les diferents versions que ha interpretat Fantova, la mezzosoprano ha fet la seva versió de la Sibil·la.

Un nou compositor cada any

Tal com mana la tradició el Cor Francesc Valls encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor igualadí i membre del Cor, Carles Prat. Prat comenta: “La Sibil·la és un personatge que m’ha acompanyat des de nen, ja que la vaig cantar i des de llavors m’evocava una espècie de ‘foscor austera’ que en la meva imatge mental descriu a la perfecció el predomini total de la cultura de la por de la època.  Tot i escriure en un llenguatge actual, he intentat mantenir sempre un vincle amb la melodia original i la seva estètica“.