La Fira de Sant Ponç, que s’havia de celebrar l’11 de maig al carrer de l’Hospital, s’ha cancel·lat per segon any consecutiu a causa de la crisi sanitària del coronavirus. Es tracta d’una fira centenària que organitza la Unió de Sant Ponç i l’Agrupació d’Apicultors de Barcelona, on es poden comprar herbes remeieres, mel, fruita confitada, mató i altres productes similars.

A banda de Ciutat Vella, també se celebren habitualment altres fires de Sant Ponç a Nou Barris, Sarrià – Sant Gervasi, Sant Martí i Sants-Montjuïc. En algunes d’aquestes, els organitzadors encara estan acabant de definir si les faran o bé les canviaran de format.

Al Poble-sec, per exemple, els organitzadors no descarten que la fira sí que es pugui fer. En canvi, a Nou Barris, que solien organitzar una fira al Centre Cívic Torre Llobeta, ja han decidit cancel·lar-la i organitzar activitats alternatives amb els alumnes més petits de l’Escola Timbaler del Bruc, on s’explicaran contes relacionats amb la tradició de Sant Ponç.

Tampoc no es farà la Fira de Santa Rita

El districte de Ciutat Vella també ha decidit cancel·lar la Fira de Santa Rita, que habitualment se celebra el 22 de maig a la plaça de Sant Agustí per venerar les relíquies de la santa i portar-li roses per ser beneïdes. Les dues fires tenen una llarga tradició al districte.