Una de les tradicions centenàries de la ciutat és la fira de Sant Ponç, que cada 11 de maig omple el carrer de l’Hospital amb una vuitantena de parades de mel, herbes remeieres i productes naturals elaborats artesanalment. Aquest any la crisi del coronavirus no permet que se celebri, tot i que en canvi, sí que han reobert a la ciutat els mercats de pagès.

En els darrers anys ha recuperat molta clientela perquè molta gent torna a confiar la seva salut als remeis naturals. Sempre s’ha fet a prop de l’antic Hospital de la Santa Creu, que durant segles va ser el principal centre sanitari de la ciutat. El producte estrella són les herbes remeieres, que es venen en formats molt diversos: en planter, fresques, seques, a punt per fer-ne infusions, ungüents, bàlsams…També són populars els caramels i la fruita confitada.

La fira del Raval no és l’única d’aquesta mena a la ciutat: els barris de Sarrià, el Farró i el Poble-sec també munten parades d’herbes remeieres al voltant de l’11 de maig, però enguany s’han suspès totes. Les herboristeries, però, segueixen obertes com a comerç essencial i per Sant Ponç hi trobareu alguns dels remeis tradicionals del patró dels herbolaris i apicultors.