Una seixantena de parades d’herbolaris i artesans han omplert durant tot el dissabte el carrer de l’Hospital, al barri del Raval, amb motiu de la Fira de Sant Ponç. Barcelona celebra des de l’edat mitjana aquesta fira dedicada a les herbes remeieres, que al segle XVI es va fer coincidir amb el patró dels herbolaris i dels apicultors, l’11 de maig.

L’emplaçament al carrer de l’Hospital es manté des del 1817. S’hi poden trobar herbes remeieres com la camamilla o el timó, a més de mel i el gran clàssic: la fruita confitada. També s’hi venen productes relacionats amb l’alimentació i la salut, i no és casual que se celebri precisament al maig: el moment de floració i màxima esplendor de la majoria d’herbes medicinals.

L’organització, la Unió de Sant Ponç, ha valorat molt positivament el fet que caigués en cap de setmana perquè creuen que els pot beneficiar. Com a novetat, aquest any s’ha creat un concurs per premiar la parada més ben decorada. 

Fira de Sant Ponç

Sant Ponç, en altres barris

  • Sants-Montjuïc

Sant Ponç se celebra també al Poble-sec. Allà podeu trobar botigues tant a la plaça de la Bella Dorita com al carrer de Blai. En el primer lloc, també s’hi venen productes artesanas i de la terra.

  • Sarrià – Sant Gervasi

Al districte de Sarrià – Sant Gervasi són dos espais diferents on se celebra Sant Ponç. Al barri del Putxet i el Farró, a la plaça de Mañé i Flaquer.

Consulteu més activitats als centres cívics de la ciutat