La presidenta del Grup Municipal de Junts, Elsa Artadi, ha qualificat com a “una ocasió perduda” les jornades Barcelona reAct per plantejar solucions que reactivin l’economia de la ciutat després de la pandèmia. Artadi ho ha dit l’últim dia de les jornades. Segons la líder de la formació, “no hi ha hagut res de nou” i considera que el govern municipal les ha organitzades “per fer-se fotos i fer els titulars”, i ho ha comparat amb el Pacte per Barcelona: “Igual que el Pacte per Barcelona ha sigut una ocasió perduda, ara ho tornem a veure”.

En especial, Elsa Artadi ha carregat contra el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, a qui ha acusat d’utilitzar les jornades Barcelona reAct com a “l’inici de la seva campanya electoral per d’aquí a dos anys”. La líder de Junts ha lamentat que Collboni tingui “un discurs diferent al dels comuns, però després només s’aplica als comuns” en l’àmbit de l’economia. Per això ha sentenciat: “No serveix fer discursos a favor de l’economia quan després l’únic que es fa és posar-hi traves”.

Junts demanarà explicacions sobre la superilla

Més enllà de la crítica al Barcelona reAct, Artadi també ha presentat les iniciatives que durà Junts a les comissions municipals del mes d’abril. Moltes tindran com a fil conductor la superilla de l’Eixample; per exemple, a la Comissió d’Economia Junts demanarà un informe sobre l’impacte econòmic que estan tenint les actuacions d’urbanisme tàctic ja fetes, i a la Comissió de Seguretat preguntarà sobre el nombre d’accidents produïts en aquestes zones.

Elsa Artadi ha explicat que Junts demanarà les explicacions abans no comencin els treballs de la superilla de l’Eixample, que té l’objectiu de pacificar 21 eixos i 21 places del districte. Davant d’això, Artadi ha criticat que “el projecte de Colau i Collboni provoca segregació, discriminació i desigualtat” perquè hi haurà “uns carrers de primera, tots verds, i uns carrers de segona, amb més contaminació”.