La cantant cubana Omara Portuondo era un dels grans noms de la programació musical del Grec 2020, però el festival n’ha anul·lat el concert, previst per al 8 de juliol. El motiu, al·liè a l’artista i a l’organització del certamen. Les restriccions d’entrada als ciutadans de països de fora de la Unió Europea com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus impedeixen que Portuondo pugui volar a la ciutat. Tot i les gestions de l’Ajuntament amb l’ambaixada espanyola a Cuba, l’agregat cultural i la Delegació del Govern, finalment ha estat impossible superar les traves administratives. Amb aquest concert, la vocalista hauria celebrat el seu 90è aniversari dalt de l’escenari.

El festival Grec lamenta aquesta cancel·lació de darrera hora perquè deixa un buit en el festival i en els seus seguidors.

“Omara Portuondo representa l’esperit en aquest viatge imaginari per l’Amèrica Llatina. Resistència i coratge en el marc d’un Grec diferent que s’ha resistit fins a l’últim moment a prescindir de figures emblemàtiques que donessin força al discurs d’enguany.”

En aquest concert, Omara Portuondo tenia previst repassar grans temes de la seva carrera extensa, acompanyada d’un quartet liderat pel pianista Roberto Fonseca, el baixista Yandy Martínez, el batería Ruly Herrera, el percussionista Andrés Coayo i altres artistes convidats sorpresa per oferir al públic una actuació carregada d’emoció cap a una ciutat molt estimada per ella i en què ha actuat en nombroses ocacions.

No obstant aquest daltabaix, Omara Portuondo té previst tornar l’any que ve i formar part de nou del programa del Grec 2021.

Retorn de les entrades

Les entrades per al concert estaven exhaurides. L’organització del festival ha explicat que el públic podrà recuperar-ne l’import i que la devolució es gestionarà pel mateix canal per on es van comprar. Les persones amb entrades adquirides tenen fins al 8 d’agost per sol·licitar-ne el retorn, en el cas que les hagin comprat a l’oficina de Tiquet Rambles. Si la compra va ser per internet a través del web de Grec, el retorn serà automàtic.