El festival Grec és teatre, és dansa, és circ… però també és música. Aquest any, arran de la pandèmia, serà sobretot amb artistes locals, hi ha grups que han hagut de cancel·lar moltes de les seves actuacions i que podran tocar al Grec. La majoria de concerts seran a l’aire lliure al Teatre Grec però també a altres espais de la ciutat.  Fem un repàs dels més destacats, alguns del quals, per cert, es podran veure també per betevé. Enguany, tots els concerts tenen un preu reduït de 15 euros.

 

1

Manel

Teatre Grec, 7 de juliol a les 22 h

Els Manel  presentaran el seu darrer disc ‘Per la bona gent’, que van llançar a finals del 2019. L’àlbum va haver de quedar confinat, com tothom, i ara el poden tocar en directe, junt amb altres temes que ja formen part de la història del pop català. El concert  s’emetrà en diferit per betevé el dilluns 20 de juliol, a les 22 h.​

2

Els Amics de les Arts

Teatre Grec, 29 de juliol a les 22 h

Els Amics de les Arts van haver d’ajornar el llançament del disc ‘El senyal que esperaves’ i han decidit aprofitar la situació per tornar a un format més íntim i fer un concert en acústic. El repertori sonarà com el que han estat presentant durant el confinament sota el nom d’‘Els dies més dolços’: un espectacle que recordarà els inicis de la banda i que revisitarà les seves cançons més populars. L’espectacle s’emetrà en directe per betevé el dimecres 29 de juliol a les 22 h. 

3

Sílvia Pérez Cruz i Marco Mezquida

Teatre Lliure de Montjuïc, 27 i 28 de juliol a les 20.30 h

Si l’any passat Sílvia Pérez Cruz compartia escenari amb Toquinho i Javier Colina, aquest any ho farà amb Marco Mezquida. La cantant de Palafrugell i el pianista de Menorca han editat el seu primer disc com a duet, un treball nascut de l’enregistrament en directe al Blue Note, un conegut club de jazz de la ciutat de Tòquio i ara el presenten al Grec, convençuts que la força de les seves interpretacions rau en el directe. L’espectacle s’emetrà en directe per betevé i a beteve.cat el dilluns 27 de juliol a les 20.30 h.

4

Judith Neddermann

Teatre Grec, 22 de juliol a les 22 h

Una altra veu femenina i local que emociona és la de Judith Neddermann. Després d’anys de col·laboracions diverses (entre ells Alejandro Sanz), ‘Aire’ és el seu nou projecte en solitari, que presentarà al Grec.  L’artista de Vilassar de Mar continua dibuixant cançons molt personals en català, castellà i portuguès.

5

El Petit de Cal Eril

Teatre Grec, 26 de juliol a les 22 h

El Petit de Cal Eril i el seu pop metafísic ja s’han convertit en imprescindibles de l’escena catalana més independent. Inquiet i mogut, ara ens presenta un espectacle dissenyat expressament per al teatre de Montjuïc: un diàleg amb l’artista David Giribet, creador d’un nou llenguatge d’instal·lacions lumíniques que debaten sobre el pas del temps i la relativitat de l’espai. No podia haver trobat un company millor per als seus debats metafísics i pujarà a escena amb aquest espectacle que porta per nom ‘La llum de totes les coses’. S’emetrà en directe per betevé i a beteve.cat el diumenge 26 de juliol a les 22 h.

6

Nico Roig

La Pedrera – Casa Milà, 28, 29 i 30 de juliol a les 19 h

Nico Roig també forma part del panorama indie nacional i en aquesta ocasió oferirà un concert per presentar ‘Yo siempre sueño que sí’, un viatge sonor de caràcter introspectiu que farà acompanyat de les Tarta Relena, Marina Herlop i Cote Fournier. Serà un concert íntim amb so binaural en què el públic escoltarà les composicions en tres dimensions i en un espai únic: La Pedrera. Aquest concert té un preu de 7 euros.

 

7

Mayte Martín

Teatre Grec, 23 de juliol a les 22 h

Mayte Martín, posarà el toc de flamenc a les nits del Grec amb l’espectacle ‘Dejà Vu’, revivint els temes de “Querencia”, un disc editat ara fa 20 anys, a més d’alguns altres temes antics i actuals, i acompanyada de la bailaora Patricia Guerrero. L’espectacle s’emetrà en directe per betevé el dijous 23 de juliol a les 22 h.

8

Omara Portuondo

Teatre Grec, 8 de juliol a les 22 h. CONCERT CANCEL·LAT!

Omara Portuondo, de la seva banda, havia de posar ritme i color al festival. Història viva de la música cubana va ser “La diva del Buenavista Social Club” i ella mateixa havia dit que, amb aquest concert, s’acomiadava dels escenaris barcelonins. Ens quedem sense un bon concert on s’esperaven grans sorpreses.

9

SUU

Teatre Grec, 24 de juliol a les 22 h

La Susana Ventura és la SUU, una artista molt jove que ja està triomfant gràcies al seu talent i frescor musicals però també a les xarxes socials, en què no deixa de guanyar seguidors. Presentarà el seu segon treball ,’Ventura’, al Grec.

10

Stay Homas

Teatre Grec, 30 i 31 de juliol a les 22 h

Els qui també han triomfat gràcies a les xarxes socials són els Stay Homas. La música que van fer aquests tres companys de pis durant el confinament es va convertir en un fenomen i ara deixen el seu pis de l’Eixample per tocar al Teatre Grec en un concert doble.