El CCCB ha acollit aquest cap de setmana la segona edició del BOCA, un festival de música per
a adolescents i ideat per adolescents.
Els organitzadors, el Consell Jove 23/24, van voler crear un espai segur, inclusiu i respectuós per a joves de 14 a 17 anys. “Hi ha pocs espais a la ciutat on es valorin les persones joves i per això ens hem organitzat per donar-nos aquest espai de llibertat i d’expressió, segur i sense pares”, ha explicat María Victoria Ríos, una de les organitzadores de l’esdeveniment.

L’any 2023 no hi va haver festival per la pandèmia del covid, però aquest 2024 han tornat a la càrrega amb un programa ple d’artistes, sobretot de música urbana, com Santa Salut (que va visitar l”Habitació 910′ de betevé), Martigo, JuliaCry o Kuu, entre d’altres. A l’espai, a més dels concerts, també hi ha hagut lloc per a la dansa urbana, cosmètica natural, taller d’ungles, sessions d’arcade, lectura de tarot i un mercat d’intercanvi de roba.

Muntem un Festival, l’embrió del BOCA

BOCA va néixer a partir del programa Muntem un Festival, una proposta educativa que va néixer el 2016 promoguda pel CCCB i el col·lectiu NouPOP en què hi van participar instituts de la ciutat. L’alumnat d’ESO havia de treballar en el disseny d’un festival de música de petit format dirigit a un públic de la seva mateixa edat. D’aquí va néixer el Consell Jove 23/24 que el 2022 va aconseguir materialitzar la proposta en la primera edició del BOCA.