Foto: Jordi Borràs

(ACN) Els cantautors Joan Dausà, El Kanka i Rufus Wainwright, el grup de rock Pretenders, el cantant Juanes i el Mag Lari són els sis nous noms que s’han confirmat per a Les Nits de Barcelona. Aquests artistes s’uneixen a Patti Smith Quartet, Rumours of Fleetwood Mac, Luz Casal, Sopa de Cabra, Vanesa Martín, Taburete, Mika, Diana Krall, Simple Minds, Mikel Izal i Passenger en el cartell de l’edició del 2024 del certamen, que se celebrarà als Jardins del Palau de Pedralbes durant el mes de juliol. Els organitzadors han anunciat, a més, que la programació artística del festival comptarà amb sis nous talents emergents, concretament Mr. B, Laura Capdevila, Amaia Miranda, Paula Valls, Matilda Mirana i Marïe Pratt.

L’1 de juliol els angloestatunidencs Pretenders presentaran el catorzè àlbum d’estudi de la banda, titulat ‘Relentless’. El treball va veure la llum al setembre.

El 2 de juliol serà el torn del colombià Juanes, que presentarà el disc ‘Vida cotidiana’, millor àlbum pop-rock als darrers Grammy Llatins. La cantant i compositora catalana Laura Capdevila presentarà el mateix dia el primer EP en solitari a l’escenari Alhambra.

El 14 de juliol Joan Dausà celebrarà una dècada sobre els escenaris a l’amfiteatre de Les Nits de Barcelona. Amaia Miranda actuarà a l’escenari Alhambra per presentar l’àlbum ‘Mentre vius brilla’.

El 16 de juliol serà el torn del cantautor malagueny El Kanka i també de l’artista barcelonina Paula Valls, que presentarà a l’escenari Alhambra el primer projecte en català, titulat ‘Començar de nou’.

El Mag Lari oferirà el 20 de juliol l’espectacle ‘Strafalari’, just després que la cantant de Santa Coloma de Gramenet Matilda Mirana actuï a l’escenari Alhambra.

L’endemà, el 21 de juliol, el nord-americà Rufus Wainwright presentarà als Jardins del Palau de Pedralbes de Barcelona l’àlbum ‘Folkocrazy’, homenatge a la música folk. De la mateixa manera, la cantant i compositora de soul Marïe Pratt actuarà a l’escenari Alhambra.

Les entrades per als nous concerts anunciats de Les Nits de Barcelona estaran disponibles al web oficial del festival a partir de l’1 de març a les 10 h.

Sidonie, als Secret Shows de Les Nits de Barcelona

Les noves actuacions s’han presentat aquest dijous a la tarda a la Casa Seat de Barcelona, on ha tingut lloc el primer “afterwork” dels Secret Shows, esdeveniment mensual organitzat sota el paraigua del festival Les Nits de Barcelona. En aquesta ocasió, l’estrella secreta convidada ha estat la banda barcelonina Sidonie, que ha presentat al públic el desè àlbum de la banda, ‘Marc, Axel y Jes’.