Neix un nou espai d’art i cultura al Poblenou, aquest cop a càrrec de la gent del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació. Mecal Factory, al carrer de Llull, 105, serà la seu del certamen. La idea del seu director, Roberto Barrueco, és que sigui una mena d’associació cultural.

“Feia temps que pensava en una seu pròpia per no haver de dependre de tercers. Però també tenia ganes d’obrir un lloc interdisciplinari, un espai de cultura”, explica Barrueco. “Com a historiador de l’art m’interessava que hi hagués una galeria”, afegeix referint-se a la mostra que hi haurà dedicada a la il·lustració.

Kiblind Atelier, galeria d’il·lustració

Efectivament, la meitat de l’espai del Mecal Factory l’ocupa la Kiblind Atelier, que s’ha inaugurat amb l’exposició “Viatge a través de l’art il·lustrat contemporani”. Kiblind, que s’encarregarà de les exposicions, és el nom d’una revista francesa de referència en el camp de la il·lustració. També és una agència de comunicació, i té dues botigues i un altre Kiblind Atelier a Lió, a més d’organitzar un festival d’il·lustració.

La primera exposició és una mostra col·lectiva amb obra d’artistes de diversos estils, per bé que amb l’esclat de color com a denominador comú. Hi ha treballs de María MedemSimon BaillyVirginie Morgand (a la imatge, dues il·lustracions seves), Lou Benesch i Yeye Weller, entre d’altres.

Però la Mecal Factory vol anar més enllà de les projeccions de curts i les exposicions, i també organitzarà pòdcasts sobre cinema, música i art i, probablement, “standup comedies” amb monologuistes. De moment, funcionarà de divendres a diumenge només per als socis. Fer-se’n és fàcil i gratuït a través del web de Mecal Factory.